Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavirite u svijet mode

Što se doista događa na modnim revijama otkriva djevojka za kojom lude dizajneri

Korina Ana Buljević
Foto: Privatni album
1/3
16.09.2014.
u 11:17

Kod Oscara su nam ponavljali 'elegantno, ženstveno i s laganim zadovoljstvom na licu', dok Wang svakoj curi osobno kaže 'morate biti smrknute kao da sam vam upravo otkazao angažman na reviji', priča Korina Ana Buljević

Korina Ana Buljević iz Splita osvaja svjetske modne piste svijeta i otkriva nam što se doista događa iza sjajnih kulisa.

- Tjedni mode su uistinu hektični – revije redovito kasne i na to se računa u backstageu. Ako revija počinje u 20 sati, u 19.30 će nas tek započeti odijevati u haljine. Često se u zadnji tren mijenjaju planovi ili se u posljednji trenutak dobije revija, ispričala je za Fashion.hr.

Na njujorškom tjednu mode nosila je revije Alexandera Wanga, Oscara de la Rente i drugih. Kako to izgleda?

Foto: Robert Demo

- Na Oscaru de la Renti je bilo glamurozno, no isto tako i vrlo užurbano, jer sam s jednom kolegicom kasnila zbog Marca Jacobsa, pa su imali doslovno pola sata da nas pripreme za izlazak na pistu. Svaki dizajner inače ima striktnu uputu kako treba hodati ili kakav 'mood' žele na pisti. Primjerice, kod Oscara su nam ponavljali 'elegantno, ženstveno i s laganim zadovoljstvom na licu', dok Wang svakoj curi osobno kaže 'morate biti smrknute kao da sam vam upravo otkazao angažman na reviji'.

A plaće?

- Što se tiče plaće modela, neki dizajneri nude mogućnost da izabereš honorar ili odjeću. Naravno, većina cura radije izabere odjeću, jer dobiju mnogo više stvari... Neki dizajneri uz honorare poklone komad odjeće, dok neki ništa ni ne pitaju, već samo plate. Ovisi od dizajnera do dizajnera.

Foto: Robert Demo

>>Fotografije otkrivaju što sve top-modeli proživljavaju prije revija

>>Pogledajte Instagram dnevnik Mirele Forić s New York Fashion Weeka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije