Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO

Što se događa s ostacima sapuna i higijenskim potrepštinama u hotelu? Neki ih koriste ponovno...

Sapun u hotelima
Foto: Shutterstock
27.06.2019.
u 09:49

Neki ih koriste ponovno, neki bacaju, a hotelsko je osoblje objasnilo sve

Ovo je pitanje nedavno postavio korisnik na drušvenoj mreži Quora, a brojni su se uključili u raspravu, među njima i osoblje raznih hotela.

- Nakon što se gost odjavi, sobarice će očistiti sobu. Svi ostaci sapuna, losiona, šampona i regeneratora bit će podijeljeni u ostavu. Svi su ostatci dezinficirani, te ponovno napravljeni u obliku novog sapuna, nakon čega ih se obično šalje u druge zemlje. Vrlo sam ponosna što radim za tvrtku koja radi ovakvo nešto - napisala je Linda Fonville iz Home2 Suites.

- Radila sam u ugostiteljstvu u pet različitih hotela. Svi korišteni sapuni i toaletne potrepštine bacaju se u smeće. Ja obično sama donosim svoje proizvode u hotel, te ih vratim natrag kući. Okoliš treba biti na prvom mjestu, no mnogi ne vode računa o njemu - napisala je Mag Goodwin.

- Ono što ne iskoristim u hotelu, ponesem sa sobom kući. Imala sam period u životu kada si nisam mogla priuštiti proizvode osobne higijene, pa su mi ovi hotelski dobro došli. Sve iz hotela nosim sa sobom - napisala je Jeanne Berry.

- To sve ovisi o hotelu, svaki od njih će postupiti na drugačiji način. Znam da neki hoteli obično skupljaju sve male komadiće (govorim o sapunu) i na kraju, kada prikupe dovoljnu količinu, šalju ih tvrtki koja ih inače opskrbljuje sapunima na dezinfekciju i recikliranje. Drugi će ih dati osoblju za osobnu uporabu, dok će ih treći samo baciti - napisao je Edward Kabata koji je radio u raznim hotelima preko 5 godina.

- Bacaju se. Ne mogu se ponovno upotrijebiti jer su nesterilizirani nakon otvaranja, a Bog zna samo što je prethodni gost radio s njima - napisala je Ashley Marie.

- Sobarice prikupljaju mnoge od tih kozmetičkih proizvoda, bacaju u vreće za smeće i šalju na odlagališta. Takvo nešto je apsolutna katastrofa za okoliš - napisao je Nikuj Dass. 

Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije