Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životni stil

Što raditi doma za vrijeme socijalne izolacije?

Stockphoto secrets
16.04.2020.
u 08:48

Pridržavanje samoizolacije može biti dosadno, pogotovo ako osim rada od kuće ili učenja ne možete smisliti drugu zanimaciju. Kako biste maknuli misli od ove izvanredne situacije važno je preokupirati se aktivnostima koje vas usrećuju.

Vrlo je važno da pokušate održati nekakvu rutinu kako biste imali osjećaj normalnog života. Pokušajte zadržati svoju rutinu te svako jutro napraviti ono što biste i inače napravili – tuširanje, presvlačenje iz pidžame, češljanje itd.

U nastavku vam donosimo deset aktivnosti koje možete raditi kod kuće.

Razvrstajte fotografije
Napokon imate vremena za razvrstavanje nakupljenih fotografija na mobitelu i laptopu. Napravite organizirane datoteke u kojima se nalaze slike iz pojedinih godina i sl.

Također možete odvojiti slike koje ćete razviti nakon izolacije kako biste napravili novi album sa slikama.

Vježbajte
Vrlo je važno razgibavati i vježbati tijelo za vaše mentalno zdravlje, koliko god vam se možda ne da.

Ne morate raditi intenzivni cardio trening sat vremena; dovoljno je izdvojiti 10 minuta za tjelovježbu kako biste se osjećali bolje. Ako vas to ne privlači, možete iskušati jogu ili ples.

Joga poze za početnike možete pronaći ovdje.

Foto: Stockphoto secrets

Posvetite jedan dan sebi
Nemojte se zapustiti! Još jedna bitna stavka koja doprinosi vašem mentalnom zdravlju jest ono što vidite u ogledalu i kako se osjećate u vezi sebe.

Posvetite jedan dan samo za sebe – pripremite si mirisnu kupku, stavite masku za lice i/ili kosu, napravite manikuru itd.

Čitajte i gledajte filmove
Imate listu knjiga i filmova koji vam preporučeni ili ste naišli na zanimljive opise?

Sada je pravo vrijeme da pročitate knjige i pogledate filmove koji su vam na listi čekanja. Umjesto konstantnog gledanja vijesti, radije upalite neki zanimljivi film i udubite se u radnju.

Ako pak ne želite umarati oči čitanjem, postoje brojne audio knjige koje možete slušati.

Foto: Stockphoto secrets

Posjetite online muzej
Iako ne smijete putovati, online možete posjetiti muzeje diljem svijeta. Neki od muzeja koje možete posjetiti su:
The Louvre
Dalí Th
eatre-Museum
National Gallery of Art
Vatican Museums

Probudite kreativnost u sebi
Sigurno ste kao dijete imali kreativni hobi koji ste možda kasnije zapostavili.

Probudite kreativno dijete u sebi i vratite se crtanju, slikanju, sviranju, pisanju, izradi nakita itd. Zasigurno ćete se osjećati barem malo ispunjenije i zadovoljnije.

Više informacija možete pročitati u članku Bojanke za odrasle.

Detaljno očistite svoj dom
Čisti prostor doprinosi dobrom raspoloženju koje vam je sada potrebno. Upalite muziku i detaljno očistite stan. Osim mentalnog zdravlja, detaljno čišćenje doprinijet će i vašem fizičkom zdravlju zato što ćete se riješiti nezdrave prašine i bakterija.

Više informacija možete pronaći u člancima Proljetno čišćenje kuhinje i 7 prirodnih načina za detoksificiranje prostora.

Reorganizirajte ormar
Izvadite svu robu iz ormara i reorganizirajte ga. Ljetnu robu stavite naprijed, a zimsku premjestite u stražnji dio ormara. U ormaru sigurno imate i odjeće koje više ne nosite. Odvojite odjeću koju ne želite i odnesite ju u dobrotvornu ustanovu ili trgovinu kada vremena budu sigurnija.

Više informacija možete pronaći u članku Minimalizam.

Igrajte društvene igre
Razvojem tehnologije društvene igre sve češće samo skupljaju prašinu na vašim policama. Ako živite s obitelji, izvucite omiljenu društvenu igru i zaigrajte ju s članovima obitelji. Ne samo da ćete provesti kvalitetno vrijeme s voljenima, već ćete se i zabaviti. Ako niste trenutno s obitelji, organizirajte grupni poziv!

Isprobajte drugačiju prehranu
Vrlo je važno da pokušate održati zdravu prehranu. Ako niste motivirani, iskušajte neki novi plan prehrane ili probajte hranu iz kuhinja diljem svijeta.

Više savjeta i prijedloge možete pronaći u članku Zdrava prehrana – jelovnik za 7 dana.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Marta010
21:59 17.04.2020.

život u izolaciji zbilja zna biti dosadan, ja se ovih dana zabavljam aplikacijom koju sam skunula sa Huawei App Gallery i zove se bojanka za odrasle, jako umirujuće djeluje i uz to se vježba koncentracija i preciznost, preporučan za one kojima dan traje predugo

OB
Oblivion
10:14 16.04.2020.

Kako ste dosadni s takvim temama. Osobno ne poznam nikoga tko je obolio, u karanteni ili samoizolaciji. Idemo na posao, radimo. Takve ideje prodajte ovima koji žive u krletkama id 40m2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije