Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko želi glatko...

Što kad vas muči urasla dlačica? Evo kako je se riješiti i spriječiti da ponovo uraste

sunčanje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
04.06.2014.
u 10:43

Ako se vrh dlake vidi iznad površine kože, iščupajte je sterilnom pincetom

Što kad vas muči urasla dlačica?

Rješenje:

Za vrijeme tuširanja napravite piling, a potom premažite problematično područje preparatom na bazi salicilne ili glikolne kiseline.

Potom nanesite hidrokortizonsku kremu da biste smirili crvenilo ili otekline.

Ako se vrh dlake vidi iznad površine kože, iščupajte je sterilnom pincetom (alkohol će biti sasvim dovoljan), ali nemojte 'kopati' ispod kože.

Foto: screenshot/facebook

Prevencija:

Ako je brijanje osnovni uzrok urastanja dlaka, onda pokušajte povlačiti oštricu žileta u smjeru – a ne suprotno od – rasta dlake i nemojte zatezati kožu rukama. Između dva brijanja, dijelove kože na kojima najčešće urastaju dlake svakodnevno mažite hidratantnom kremom koja sadrži salicilnu kiselinu (sprječava zadržavanje odumrlih stanica kože).

Ako se depilirate voskom, upotrebljavajte ovaj preparat dva dana prije dogovorenog termina u salonu, kao i tri dana nakon toga. Najučinkovitija alii najskuplja metoda prevencije je lasersko uklanjanje dlačica. Na ovaj način može se reducirati rast dlačica za 50 do 80 posto, nakon samo tri tretmana.

>>Epilacija laserom - najbolja metoda za uklanjanje neželjenih dlačica

>>Ah, te dlačice...Glatka koža ima svoju cijenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije