Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznate kavopije

Što je zajedničko Alexu Kapranosu i dizajnerici iz Rijeke?

franz ferdinand
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
17.09.2012.
u 08:00

Jutarnjeg rituala ispijanja kave ne odriče se pjevačica Nina Badrić. Priznaje da je kavopija.

Što je zajedničko riječkoj dizajnerici sa zagrebačkom adresom Ogi Antunac i škotskom glazbeniku Alexu Kapranosu, frontmenu Franz Ferdinanda? Esspresso spravljen u posebnom lončiću. 

- Pijem je crnu s jednom kockom šećera. Kad sam doma, nadovezuje se škotski pjevač koji je pokazao pristupačnost kad smo ga kontaktrali preko društvene mreže Twitter. No, kako glazbenika put nanese u razne krajeve svijeta, često je vani i onda popije kavu s mlijekom. 

Ogi pak kaže da je njezino posezanje za domaćim espressom tipično riječki. 

- Pijem talijanski espresso, u lončiću, to svaki dan kuham i svi se začude kaj ja to kuham, al' ja ne mogu zamisliti dan bez toga.  Svi koji dođu kod mene su u šoku, no to je talijanski ujtecaj i mi koji smo odrasli u Rijeci to pijemo.

Njezin poslovni partner Zoran Mrvoš s kojim je na posljednjem Fashion.hr-u debitirala zajedničkom linijom Link  često popije kavu jednom od kadića u središtu Zagreba. Bira kavu s hladnim lijekom jer, kaže, ne voli pjenu. 

- Uh, pijem puno kave.  Ujutro dvije sigurno i onda još jedna do dvije u danu mi se omakne. Trudim se smanjiti šećer,  al' kad ga vidim na stolu, hvatam se, smije se dizajnerica. Zato se barem "fura" na smeđi šećer.  

Velika je kavopija, priznala nam je, pjevačica Nina Badrić.

- Moj izbor je turska, ona prava, crna bez šećera. Ja sam "old fashioned woman", kazala nam je Nina koja jutro ne može zamisliti bez svog rituala. 

 - Ja sam od onih tipova ljudi koji vole svoj mir ujutro. Kad se probudim, tih prvih 45 minuta,  to je moj ritual za sve. Skuham si kavu, pogledam obaveze, isplaniram dan. To se ne propušta, kaže Nina dodajući da nije od "onih" koji odu u kafić čim otovre oči i tamo piju kavu. 

Za razliku od nje mlada dizajnerica Anamarija Asanović prvu jutarnju kavu popije baš u kafiću. Bijelu, malo lakšu.

Ima omiljeni kafić i u Splitu i u Zagrebu, ovisno gdje se nalazi, a naviku je zadržala i u Milanu gdje je studirala. 

- Oni imaju tradiciju ispijanja kave jako brzo, a mi tu sjedimo dva sata i guštamo, dodajući da i jedno i drugo ia svojih prednosti.,  kaže dizajnerica koja upravo sprema novu kolekciju. Nije još gotova, ali bit će, uvjerava nas Anamarija opisujući kako će kolekcija biti će ženstvena i lepršava, ali malo sa sportskim štihom.

Stilistica Marija Cvitanović jutro pak počinje turskom kavom koju sama spravlja. 

- Popodne popijem espresso i sve to u zadnje vrijeme bez mlijeka. Ponekad uzmem i blažu, ali ujutro tje to obavezno turska sa šećerom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije