Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Higijena

Što je važnije: Prati zube ujutro ili navečer?

shutterstock
26.12.2019.
u 07:00

Zube bismo, prema preporukama stomatologa, trebali prati najmanje dva puta na dan, ujutro i navečer. No,  nerijetko se dogodi da neki preskaču prati zube prije spavanja.

To je jako loša ideja jer u usnoj šupljini se nalaze bakterije koje se miješaju s ostatkom hrane između vaših zubi, a kao posljedica "prerade" tih ostataka, stvara se vrlo kiseli "otpad" koji se pretvara u plak. Plak je uzročnik neugodnog zadaha, ali i upale desni, povlačenja zubnog mesa i u konačnici može dovesti do trajnog gubitka zuba.

Zubi se trebaju četkati upravo da bakterije ne bi ostale na mjestu. Što duže ostaju na mjestu, to se na zubima lakše stvara žuti sloj, odnosno kamenac, koji može dovesti do upaljenih desni koje s vremenom počnu krvariti. Ako predugo ne perete zube, ili to često zaboravljate, riskirate da ih nepovratno izgubite. Stoga nemojte zaboravljati oprati zube prije spavanja. 

Kako održati idealnu težinu nakon 50. godine života?

Ključne riječi

Komentara 7

CR
crodux
13:15 26.12.2019.

pranje zubi četkicom je više štetno nego korisno!!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
18:22 26.12.2019.

Pere li Mujo ruke prije ili poslije pišanja ? Za vrijeme pišanja 😁

DU
Deleted user
17:09 26.12.2019.

ja obavezno , još od malih nogu perem zube dvaput dnevno... prije spavanja još obaveznije 😁... dosta sam paranoičan po pitanju oralne higijene i ne mogu zaspati s lošim okusom u ustima... a možda me i žena razveseli, pa moram biti spreman.. 😁... a treći puta dnevno perem zube kad malo više popijem, pa opet zbog žene... dobar je strah kome ga je bog dao.. 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije