Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept

Što danas kuhati? Predlažemo ove brze i fine rolice od lisnatog tijesta

20.04.2020.
u 07:00

Lisnato tijesto svi volimo i to u slatkim i slanim kombinacijama. Ove su rolice super ideja ako vam je ostalo kuhane šunke od Uskrsa, a krajnji je čas da iskoristite ostatke!

Lisnato tijesto možete i sami umijesiti, ali to ostavite za dane kada ćete imati mnogo više vremena i strpljenja. Ovo jelo zamišljeno je kao brza večera za čiju ukupnu pripremu ne trebate više od 30 minuta.

Rolice od lisnatog tijesta sa šunkom i krem sirom

Sastojci:

1 paket smrznutog lisnatog tijesta (može i svježe)

225 g krem sira

175 g narezane kuhane šunke

Foto: Shutterstock

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva pa pripremite lim za pečenje tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. Zatim pobrašnite površinu na kojoj ćete razvaljati lisnato tijesto. Kad ste ga lijepo razvaljali premažite ga tankim slojem krem sira (možete upotrijebiti i kajmak umjesto sira) i po njemu poslažite komadiće kuhane šunke, ostavite sa svih strana 2 cm tijesta bez nadjeva. Čvrsto zamotajte tijesto poput rolade ili mesne štruce. Narežite na komade široke 6 mm i poslažite ih na lim za pečenje. Pecite na srednjoj rešetki do trenutka kad rolice dobiju lijepu boju i dignu se, otprilike 15 do 20 minuta.

Komentara 1

MA
Marta010
21:20 29.04.2020.

meni uvijek nedostaje inspiracije za ručak pa sam našla rješenje u aplikaciji Magic Fridge koju sam skinula sa Huawei AppGallery, u aplikaciju samo popišete sve što se nalazi u frižideru i dobivate listu recepata koje možete pripremiti sa tim namirnicama, genijalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije