Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antiage

Starenje kože - na čekanju

krema za lice
arhivska fotografija
18.11.2010.
u 11:00

U borbi s borama treba djelovati na nekoliko razina - prehranom, vježbanjem, kvalitetnom njegom i unutarnjim zadovoljstvom

Svi koji misle da je starenje neizbježno i da je borba s borama unaprijed izgubljena - varaju se. Danas je borba s prvim izdajničkim znakovima starenja dosegnula zavidnu razinu, a metode koje će vam osigurati dugotrajni mladenački izgled zaista su raznovrsne, kako po invazivnosti tako i po cijenama.

Prva linija obrane od starenja, tj. bora jesu kreme i način života. Svi stručnjaci kojima je antiage primarna zadaća napominju da borba sa smrtnim neprijateljem - starošću - započinje iznutra. Preporučene količine vode (minimalno osam čaša dnevno), izbjegavanje gaziranih pića, masne i slatke hrane, jedenjem velikih količina nesezonskog voća i povrća, redovito vježbanje postulati su koji će vam pomoći da odgodite neizbježno. Kožu će blistavom i mlađom učiniti i prestanak pušenja (ako ste od onih koji su još odani tom poroku) te izbjegavanje direktne izloženosti sunčevu svjetlu ili svjetlu UV lampi. Ipak, većina nas prvo poseže za kremama koje su od vremena naših majki, kada je univerzalna nivea bila sinonim za njegu lica i tijela dosegnuvši respektabilanu razinu. Lifting efekti, egzotične biljke i matične stanice našle su svoje mjesto u revolucionarnim izumima koji uistinu brišu bore (ili ih čine manje vidljivima).

Postoje dnevne kreme, noćne kreme, kreme koje brišu bore oko očiju, zatim kreme koje se uspješno obračunavaju s borama oko ustiju, različiti serumi koji tijekom noći djeluju obnavljajući kožu. Tu su i maske i pilinzi nove generacije koji daju vidljivo (trenutačno!) poboljšanje. Dakako, postoje i invazivnije metode. Prvi korak većini su ljudi injekcije botoxa koje djeluju instantno, otvaraju pogled, a peglaju boru. Postupak treba ponavljati svakih šest mjeseci, a mana mu je zaleđen izgled lica. Učinkoviti su i kemijski pilinzi koji s lica “ogule” gornji, mrtvi sloj kože. Dobre rezultate postiže i mezoterapija - pomlađuje nekoliko godina nakon samo jednog tretmana.

Različiti fileri, na bazi kolagena, ubrizgavaju se direktno u bore i izravnavaju ih kupujući nam vrijeme, odgađajući starost.

Tu su i kirurške metode pomlađivanja. Najpopularnije metode su facelifting kojim se uklanja sva suvišna koža, a lice poprima mladolik izgled čim splasnu postoperativni hematomi. Iako doslovno s lica skida godine, ova metoda ipak nosi i svoje rizike jer je riječ o operaciji i trajnoj promjeni. Popularna je, a manje invazivna metoda pomlađivanja i podizanje obrva kao i uklanjanje podbratka koji zagorčava život mnogim ženama (i rjeđe muškarcima).

Ipak, operacije treba shvaćati kao posljednju mogućnost. Dobro je znati da postoje, ali većina ih odgađa, a danas za to uistinu imaju mnogo pomagača na raspolaganju. Nekada se dobra antiage njegu mogla dobiti isključivo u specijaliziranim kozmetičkim salonima, a danas je dostupna većini. Sa svojim se neprijateljima možete obračunati unutar intimnosti svoje kupaonice.

Najvažnije je s preventivnom njegom početi na vrijeme, dakle nakon 25 godine, kada koža počinje stariti. Nabavite dobru dnevnu kremu - hidratantnu, s UVA zaštitom i blagim antiage djelovanjem. Ovo su godine kada je dovoljno kožu održavati pilingom i hranjivom maskom jednom tjedno. Nakon tridesete razina kolegena počinje drastičnije opadati pa ga treba stimulirati specijaliziranim kremama koje će dobro upotpuniti i serumi. Nakon četrdesete u dnevnu rutinu bilo bi dobro uvesti i noćnu njegu te kupnju dekorativne kozmetike s lifting efektom. Uvelike će pomoći i tekući puderi nove generacije koji ne ulaze u boru nego je prekrivaju, što dosad nije bio slučaj.

Dio dnevne rutine trebalo bi biti i vježbanje lica. Facijalnoj ekspresiji pridajemo premalo važnosti, a samo pet minuta dnevno pred ogledalom daje fantastične rezultate - smanjenje bora, elastičniju kožu....

Ipak, najvažniji, i mnogima nedostižan sastojak za zdrav i dugotrajan mladolik izgled unutarnje je zadovoljstvo, odnosno sreća i život bez stresa!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije