Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlet za Uskrs

Split, Dubrovnik, Zagreb, Ljubljana, Beč, Trst: Jedan je grad neočekivano najskuplji

Zagreb, Split, Beč
Foto: Shutterstock
1/6
16.04.2019.
u 13:58

Istražili smo cijene nekoliko poznatih hrvatskih, kao i inozemnih hotela u vrijeme Uskrsa

Organizirati putovanje za vrijeme Uskrsa vjerojatno nije loša ideja s obzirom na to da cijene još uvijek nisu 'podivljale' jer se još uvijek nalazimo u turističkoj predsezoni. Ako ste ovog Uskrsa planirali nekamo otputovati, saznajte u kakvom se razmaku cijena kreću noćenja u domaćim hotelima, kao i onim inozemnim. U uzorak smo uzeli gradove poput Splita, Zadra, Dubrovnika, Rovinja, Opatije i Zagreba, kao i oni susjedne poput Beča, Ljubljane i Trsta. Usporedili smo približno jednaku kategoriju hotela, mahom one s četiri i neke s pet zvjezdica. 

Cijena noćenja za dvije osobe u Dubrovniku za Uskrs kreće se oko 250 eura, i to kada je riječ o poznatim hotelima Hilton Imperial i Excelsior. Slična je situacija i u Zadru gdje je cijena noćenja u poznatom hotelu 'Falkensteiner' također 250 eura, a ako se odlučite za jeftiniju varijantu, dobar je odabir hotel Pinija za oko 100 eura. Uskrsno noćenje u hotelu Park u Splitu izići će vas oko 270 eura, dok je nešto povoljnija opcija hotel Atrium za 147 eura.

Foto: Park Hotel Split

U Rovinju se cijena noćenja kreće između 350 (Monte Mulini) i 140 eura (Eden), ovisno o hotelu za kojeg se odlučite. Kada je riječ o našem glavnom gradu, za noćenje u Esplanadi izdvojit ćete 143 eura, a slična se cijena kreće i u Sheratonu. U Ljubljani zatječemo gotovo jednaku situaciju pa je tako noćenje u Grand Hotel Unionu oko 160 eura, a u hotelu InterContinental oko 200 eura.

Zanimljivo je kako je Trst skuplji od Beča, pa će te tako noćenje u poznatom hotelu Riviera & Maximilian's platiti oko 500 eura, dok ćete noćenje u hotelu Palais Hansen Kempinski platiti 375 eura.

Foto: Hotel Riviera Maximilian

Jeftinija bečka varijanta bila bi Hilton Vienna Plaza za 212 eura, dok ćete noćenje u trsatskom hotelu Duchi Vis a Vis platiti 230 eura. 

Kravat pukovnija je jedna od zagrebačkih turističkih atrakcija. Upoznajte prve žene članice Kravat pukovnije:


 

Ključne riječi

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
17:38 16.04.2019.

treba ići u dubrovnik

AU
autoritet
23:38 16.04.2019.

Baranja je raj. Pa eto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije