Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Splat pjena čisti zube u 5 sekundi, a nisu potrebni ni četkica ni voda

Splat Oral Care
Foto: Promo
1/7
16.03.2018.
u 08:56

Samo nekoliko sekundi dovoljno je da očisti caklinu, spriječi razvoj zubnog plaka, zaštiti desni i zube te osigura dugotrajno svjež dah

Prema većini istraživanja, među prvim stvarima koju primijetimo kod sugovornika uvijek su na vrhu liste zubi. Jer, osim što su odraz zdravlja i osobne higijene, oni su u osmijehu i najljepši ukras lica. Pod uvjetom, naravno, da su čisti i što bjeliji. Svjesna ove činjenice, industrija oralnih potrepština već nas godinama opskrbljuje različitim četkicama i pastama. No dok je kod kuće relativno jednostavno održavati higijenu usne šupljine na ovaj način, izvan nje to je poprilično nespretno pa smo prisiljeni posezati za raznoraznim polovičnim rješenjima. I ona su, na žalost, gotovo uvijek puna umjetnih antiseptika i sladila (sprejevi, vodice, gume za žvakanje…).

Foto: Promo

Splat Oral Care 2 u 1 pjena

Kako bi se to promijenilo, nedavno je proizvedena prva pjena za usta koja u samo 5 sekundi i bez vode klinički dokazano i na prirodnoj bazi učinkovito uklanja ostatke hrane te meke naslage s površine zuba. Izum je to branda Splat, u svijetu poznatog po proizvodima čiji sastojci dolaze samo iz ekološki čistih okoliša. Splat je naime otkrio da su zubni plak (zubne naslage) i aktivnost mikroorganizama u plaku glavni uzrok zubnog karijesa i periodontalne bolesti te da stanovnici modernih gradova većinu vremena provode izvan kuće, da često jedu vani i da ne mogu prati zube nakon svakog obroka.

Foto: Promo

Čisti zubi u samo 5 sekundi

Tako je nastala Oral Care 2 u 1 pjena za usta. Ona se lako i brzo koristi, i to na način da se samo našprica u usta i ispljune. Njoj je samo nekoliko sekundi dovoljno da očisti caklinu, spriječi razvoj zubnog plaka, zaštiti desni i zube te osigura dugotrajno svjež dah uz ugodan okus i osjećaj u ustima. Pjena normalizira i pH ravnotežu sljedeća 4 sata što je također važno. Kao i informacija da je ovaj genijalni proizvod napokon dostupan i kod nas – može se nabaviti u svim dm prodavaonicama po cijeni od 59,90 kn te u odabranim trgovinama zdrave hrane.

Utvrđene meke naslage i rezultat nakon primjene higijenske Splat Oral Care pjene 2 u 1
Foto: Promo

Meke se naslage ne uklanjaju samo s glatkih površina zuba, već i s područja nakupljanja

  1. Nakon samo jedne primjene, Splat Oral Care pjena 2 u 1 gotovo u cijelosti uklanja meki zubni plak s područja zadržavanja na zubnim protezama.
  2. Redovitom upotrebom Splat Oral Care 2 u 1 pjene nakon svakog obroka značajno se poboljšava higijena usne šupljine osoba sa zubnim protezama jer uklanja meki zubni plak i sprečava nastanak tvrdog plaka.
  3. Redovita upotreba Splat Oral Care pjene 2 u 1 nakon obroka poboljšava higijenu usne šupljine.
  4. Upotreba higijenske Splat Oral Care pjene 2 u 1 povećava učinkovitost liječenja upale desni.
  5. Upotreba higijenske Splat Oral Care pjene 2 u 1 nakon jela uravnotežuje pH sline i sprečava karijes.

Foto: Promo

PH sline smanjuje se 15 minuta nakon jela (do 6,2 ± 0,2), a potom se u sljedećih 60 minuta postupno vraća na svoju početnu vrijednost. Ispiranje usta vodom povećava pH sline za 0,1-0,3 jedinice (s obzirom na to da ispiranje vodom nije dovoljno za kvalitetno uklanjanje mekih naslaga i ostataka hrane). Nakon upotrebe Splatove Oral Care 2 u 1 pjene pH raste na 7,3 ± 0,2.

  1. Kontinuirana upotreba Splat Oral Care 2 u 1 pjene ne utječe štetno na usnu sluznicu i može se preporučiti za stalnu primjenu.
  2. Pacijenti su pozitivno reagirali na Splat Oral Care 2 u 1 pjenu za čišćenje zuba zbog ugodna okusa, osjećaja svježine, vlaženja usne šupljine i jednostavnosti upotrebe.
  3. Splat Oral Care pjena 2 u 1 može se preporučiti za pacijente koji pate od kserostomije uzrokovane lijekovima.
  4. Splat Oral Care pjena 2 u1 pomaže u zacjeljivanju desni nakon ugradnje trajne proteze, čime se skraćuje razdoblje prilagodbe.

Splat Oral Care pjena 2 u 1 nov je praktičan i jednostavan način za čišćenje zubi i uravnoteženje pH usne šupljine tijekom dana, osobito nakon obroka. Idealna je za svakoga, a posebno za one koji su osobito izloženi riziku razvoja karijesa kao pomoćno sredstvo redovitom održavanju usne higijene.

Procjena učinka SPLAT ORAL CARE PJENE 2 u 1 u pacijenata sa zubnom protezom provedena je na Odjelu za terapijsku stomatologiju i protetiku na Prvom moskovskom državnom medicinskom fakultetu I. M. Sečenov te na Odjelu terapijske stomatologije Državnog medicinskog fakulteta Ural.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije