Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uf

Španjolski hoteli uklonili mini barove. Razlog? Britanski turisti rade ovo...

Mini bar
Foto: Getty Images
12.09.2018.
u 08:22

Jedan od troje britanskih turista priznali su da rade ovo kako bi izbjegli plaćanje alkoholnih pića.

Britanski turisti poznati su po tome da vole popiti, a pokazalo se to i još jednom, u Španjolskoj Costa Blanci, 200 kilometara dugom obalnom području na jugoistoku zemlje s prekrasnim plažama.

Ispijali su pića iz mini bara u hotelskom smještaju, a onda su bočice punili svojom mokraćom kako bi izbjegli plaćanje. Koliko je to uobičajena praksa Britanaca, pokazalo je istraživanje koje je proveo Hosbec. 

Jedan od troje britanskih turista priznali su da rade ovo kako bi izbjegli plaćanje alkoholnih pića. 

"Britanci su najgori turisti. Sreća da je hotelsko osoblje detektiralo problem na vrijeme, provjerilo mini bar prije novih gostiju", rekao je glasnogovornik Hosbeca, piše Metro. 

To je dovelo do toga da je 2015. godine izmjenjen zakon te minibarovi u hotelskim smještajima više nisu obvezni, već je ostavljeno vlasnicima na izbor hoće li ih imati u sobama za goste kao dodatnu uslugu. 

Hoteli s tri zvjezdice ili manje, oslobođeni su pružanja ove usluge. Istraživanje je pokazalo i da turisti u Costa Blanci redovno kradu ručnike iz hotelskih soba, ali i uzimaju hranu s doručka za kasnije obroke.

Pogledajte i video  Kako se jednostavno riješiti komaraca     

 

 

Komentara 2

IG
igorl
09:53 12.09.2018.

Nije cudno da svi imaju rezervatske smjestaje u odmaralistima za engleze. To nije da bi se zastitilo engleze od domacih nego domace od engleza.

ST
stefj
10:06 12.09.2018.

Što su stroži propisi i što je skuplja u domicilnoj zemlji, to je veći raspašoj kada se dođe na odmor i kada popusti stega. Engleza ima puno, pa se čine da su oni ti koji rade probleme, no nisu nitii ostali puno bolji... Mada, ideja pišanja u flašice iz minibara, nema veze s neplaćanjem računa, već s bolesnim smislom za humor. Mogli su ih napuniti vodom ili sokom... A što se tiče krađa, to je standardan problem, nije hotel policijska stanica da se mogu pretraživati gosti kada odlaze s doručka ili kada se odjavljuju. Dosta toga je uračunato u cijenu, no svašta ljudi znaju ukrasti ili uništiti... Problem s krađama je problem u svakoj grani poslovanja, ne samo u turizmu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije