Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesni Zeltiq

Smrzavanjem protiv naslaga masti i celulita

guza
Reuters
02.08.2010.
u 10:17

Ekstremno niske temperature ubijaju stanice masti bez da oštećuju kožu ili mišiće, nakon čega se prirodno kroz jetra uklanjaju iz tijela.

Tretmani koji se baziraju na otapanju masnih stanica pomoću lasera, donedavno hit među pobornicima raznih kura mršavljenja, već danas polako padaju u zaborav. Najnoviji trend upravo plasiran na tržište u Velikoj Britaniji čini naime upravo suprotno – smrzava salo "do smrti".

Inovacija je poznata pod imenom Zeltiq, a koristi metodu hlađenja kriolipolizu kako bi ohladila i uništila stanice masnoće. Zeltiq je osmišljen u suradnji Sveučilišta Harvard i Opće bolnice Massachusetts te je zavladao još prošle godine američkim prostorom, a od ove godine, čini se, kreće u napad na tržište preko bare.

Stručnjaci smatraju ovaj neinvazivni tretman revolucionarnim konceptom u borbi s kilogramima, prenosi britanski Daily Mail.

– Već godinama zagrijavamo salo kako bi ga otopili. No, sada smo dokazali da je upravo suprotan pristup efikasniji – izjavio je dermatolog dr. David Goldberg koji je sudjelovao u testiranjima Zeltiqa koja su pokazala kako je samo jedan tretman dovoljan za uništenje čak 25 posto masnih stanica na području na kojem je primijenjen.

– Kriolipoliza postepeno izvlači tjelesnu toplinu iz područja masnoće koje se nalaze pod kožom – objašnjava Goldberg te dodaje kako se "temperatura masnih stanica snižava na nula stupnjeva, odnosno doslovno se smrzava. Ekstremno niske temperature ubijaju stanice masti bez oštećenja kože ili mišića, nakon čega se prirodno kroz jetra uklanjaju iz tijela".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije