Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti

Smijemo li podgrijavati piletinu? Odgovor je da, ali pažljivo!

Shutterstock
15.07.2020.
u 09:07

Postoje tri metode kojima možete podgrijati ostatke piletine.

Lydia Buchtmann, stručnjakinja za sigurnost hrane kaže da piletinu možete podgrijavati koliko god puta želite, ali samo ako je u hladnjaku bila kraće od tri dana - sve što stoji duže od toga treba baciti! 

Važno je da ju ne grijete prekratko, ali ni predugo jer ju možete posušiti i učiniti nejestivom. Trebala bi doseći temperaturu od 70°C, a to je najlakše provjeriti termometrom za kuhanje, prenosi The Sun.

Prestižni magazin izdvojio je najljepše hrvatske plaže: Je li i vaša omiljena na listi?

Najbolja opcija je podgrijavanje u pećnici koju ste prethodno zagrijali. Stavite piletinu na nekoliko minuta, zatim dodajte ulje i ostavite još par minuta kako bi se stvorila hrskava korica.

Mikrovalna pećnica već ne ugrije uvijek kako treba. Na pola podgrijavanja trebali biste izvaditi meso van, okrenuti i ponovno ugrijati. Ostavite dvije minute prije serviranja.

Stavite piletinu u tavu, dodajte ulje ili maslac i pokrijte aluminijskom folijom. Podgrijavajte na štednjaku pet minuta, maknite foliju, okrenite meso i ostavite još nekoliko minuta. Također, dodavanjem nekoliko kapi vode izbjeći ćete da meso postane suho.

Komentara 2

DG
dana11042004@gmail.com
05:21 16.07.2020.

Ne podgrijavam niti jedno pečeno meso! Pogotovo mi je svinjetina bolja hladnija, nego onako vruća i masna

DU
Deleted user
11:25 15.07.2020.

U mikrovalnoj podgrijavam sve i svašta... Nikad nisam niti pomislio jesti hladno meso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije