Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važno je znati

Smije li se ulje bacati u sudoper? Evo što o tome misle stručnjaci

Shutterstock
31.08.2020.
u 11:27

Iako je glavna namirnica gotovo svakog kućanstva, većina ljudi ne zna ga pravilno baciti.

Ako ulje nakon korištenja prolijete u sudoper, možete prouzrokovati velike probleme u odvodu, prenosi The Sun. Koji je onda pravilan i siguran način za bacanje ulja?

Postoji nekoliko mogućnosti za sigurno bacanje ulja nakon korištenja. Prije nego što se pozabavite uljem, prvo ga morate pustiti da se ohladi. Kad je hladno i sigurno za rukovanje, stavite ga u posudu s poklopcem. Ako se radi o vrsti ulja koja se očvrsne, možete ga staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se stvrdne, a zatim ga bacite u kantu. Također je važno očistiti tave i posude za pečenje papirnatim ručnikom, kako biste se osigurali da ste ga u potpunosti pokupili. 

Ulje za kuhanje nikada ne smijete bacati niz odvod. To je zato što se masti, ulje i masnoće stvrdnu i stvaraju blokade. Čak i ako razgradite ulje sapunom i toplom vodom, ono može ponovo očvrsnuti nakon što se ohladi i uzrokovati začepljenje odvodnih cijevi i kanalizacije. Također može putovati u vodene putove, uključujući rijeke i jezera u kojima žive životinje. Kako se nakuplja, može uzrokovati pad razine kisika u vodi, što može ugušiti životinje koje žive u njemu, objašnjavaju stručnjaci.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 1

RI
ribar110
12:01 31.08.2020.

Stručnjaci za bacanje ulja u sudoper. Postoji li kod nas fakultet za to ili je dostatna samo srednja škola.? Inače najbolje vijesti daje The Sun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije