Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve može biti jednostavno

Smanjite stres obiteljskih putovanja ovim trikovima i savjetima!

shutterstock
28.12.2019.
u 07:00

Obiteljska putovanja jako lako mogu doći od zabave i uživanja do histerije i stresa. Putovanje cijele obitelji zaista može zadati glavobolje. Pročitajte savjete stručnjaka kako biste ove godine smanjili stres.

Zimski praznici, obitelj se odlučuje na skijanja i zimovanja. Sve ide po planu do jutra kada se treba krenuti. Ovim savjetima možda ćete ove godine smanjiti stres i vikanje po kući, ali i ljutnju kada dođete na željenu destinaciju jer netko želi aktivnosti drugačije od vaših. Poanta je u zbližavanju s obitelji, isprobavanju novih stvari i dijeljenju uspomena, piše msn.com.

1. Razgovarajte o cilju i idejama putovanja s članovima obitelji
Kada se odlučite za destinaciju istražite sve prednosti ovog putovanja. Uključite i djecu u planiranje znamenitosti koje želite vidjeti. Aktivnosti u prirodi, muzeji ili isprobavanje nove hrane? Neka svatko kaže što želi. Sada možete isplanirati što ćete raditi na putovanju kako bi svakome ispunili očekivanja i želje, ali i izbjegli ljutnju i svađe.

2. Plan sigurnosti
Kada putujete uvijek ste jednim dijelom na oprezu jer dolazite u novu i nepoznatu sredinu. Napravite plan sigurnosti s obitelji unaprijed, istražite sve opasnosti destinacije i upozorite članove obitelji na sve. Ovog savjeta se držite pogotovo ako imate malu djecu. Brojevi telefona, taksija, hitne, adrese... Neka sve bitne podatke svaki član ima napisane negdje uz sebe. Rječnik je također neophodan ako idete negdje gdje zaista ne poznajete jezik. Ako se razilazite jer želite vidjeti drugačije znamenitosti, obavezno dogovorite točku nalaženja i vrijeme kada se svi članovi moraju vratiti.

3. Opustite se
Koliko god se držali ovih savjeta i planirali, nešto će poći po zlu. Važno je da većinu putovanja provedete zajedno i to bez svađa i rasprava. Ako je netko nervozan jedan dan puta najbolje je da ga pustite da taj dan radi što želi

4. Podijelite odgovornosti
Iako su roditelji glavni, podijelite zadatke i odgovornosti djeci - starije dijete neka oblači mlađe, neka pospreme hotelsku sobu kada se probude ili im dodjelite neke stvari na koje oni moraju paziti. 

5. Ne zaboravite na obiteljske tradicije
Samo zato što ste na odmoru ne znači da morate prestati raditi stvari koje inače volite. Pazite na svoje tradicije kako bi se svi osjećali ugodno na putovanju, a ne kako bi samo željeli doći što prije kući. Ostanak u nepoznatoj i novoj zemlji može nekada postati težak nakon par dana tako da je održavanje obiteljskih tradicija važno. Recimo, ako uvijek imate veliki i dugi doručak kod kuće, potrudite se da takav bude i na putovanju. Čitanje priča djeci prije spavanja pogotovo nemojte zaboraviti - oni se žele osjećati ugodno i sigurno. Isto vrijedi i za brigu o partneru. Ako je tiha kava ujutro ili serija na Netflixu prije spavanja nešto što radite svaki dan kod kuće, držite se toga i na putovanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije