Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Smanjio se seks u vezi i ne znate kako vratiti strasti? Stručnjaci dijele savjete

Shuttershock
23.04.2021.
u 21:50

Normalno je, kažu stručnjaci da se seks u određenim fazama prorijedi, ali mnogi su interes izgubili zbog izolacije i stalnog provođenja vremena s partnerom.

Mnogi parovi, prema istraživanjima, prakticiraju duži seks, ali svega jednom u dva tjedna, nego brzi seks i do tri puta tjedno. Osim preferencija, učestalost seksualnih odnosa ovisi o libidu partnera - koji se znatno smanjio kod mnogih tijekom pandemije, pokazalo je istraživanje tvrtke za trgovinu seks igračkama Lovehoney.

Normalno je, kažu stručnjaci da se seks u određenim fazama prorijedi, ali mnogi su interes izgubili zbog izolacije i stalnog provođenja vremena s partnerom, a neki i zbog tjeskobe i anksioznosti koju osjećaju zbog cijele situacije s koronavirusom. Sve to negativno utječe na libido, no to ne mora postati kronično stanje, već se strast u vezu može vratiti.

Najvažnije je razgovarati s partnerom i imati otvorenu komunikaciju. Prisjetite se kako je bilo prije, što se sve promijenilo u spavaćoj sobi, ali i u svakodnevici, pa pokušajte zajedno doći do uzroka problema i rješenja. 

Kad ste zadnju put očistili svoj PlayStation? Pogledajte koliko prašine se skuplja...

Odvojite malo vremena za sebe, posvetite se jedno drugome, uživajte uz večeru i svijeće, film ili glazbu, razgovarajte, pokušajte se ponovno povezati i napraviti nešto što dugo niste jer ste upali u rutinu uzrokovanu karantenom.

Ne morate svaki put ostati kod kuće. Priuštite si vikend u hotelu, u toplicama, na moru ili u planinama. Zavodite jedno drugo kao da ste se tek upoznali. Uredite se onako kako ste to radili na početku vaše veze, savjetuju stručnjaci za The Sun i dodaju da seks ima jako puno pozitivnih učinaka na zdravlje - smanjuje stres, opušta, jača samopouzdanje, ublažava bol te smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Sve za libido: Ovo su najčudniji afrodizijaci diljem svijeta

1/3
Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
15:10 24.04.2021.

Najbolji ujutro

SS
sokac sa drave
10:22 24.04.2021.

Zeno sto bih te sada skupusio ko krmaca masnu vrecu samo da si tudja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije