Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro ili loše?

Slušate glazbu na poslu? Pokažite ovo nadređenima...

Slušanje glazbe
Foto: Getty Images
23.01.2019.
u 08:32

Slušanje glazbe pomaže i u otklanjanju stresa na poslu, pa stručnjaci preporučuju slušati glazbu prije posla i tijekom pauze ako vam je zabranjeno tijekom radnog vremena.

Mnogi na radnom mjestu slušaju glazbu, iz razno raznih razloga. Nekima će pomoći da im radni dan prođe brže i lakše, neki će se lakše koncentrirati, neki će buku okoline radnog prostora radije zamijeniti zvonkim zvucima glazbe i sl. 

Nije rijetkost čuti od nadređenih kako ipak na radnom mjestu ne biste trebali slušati glazbu. No, što kažu stručnjaci? 

Simone Ritter sa Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj i Sam Ferguson sa Tehničkog sveučilišta u Australiji, istražili su je li bolje i produktivnije raditi uz glazbu ili u tišini.

Istraživanje koje su proveli pokazalo je da glazba potiče kretivno razmišljanje pa je stoga korisno slušati glazbu ako radite na poslovima koji od vas zahtijevaju ovakvu vještinu. 

Pokazalo se i da nema utjecaja na one koji na svom radnom mjestu moraju razmišljati logično, odnosno, nekreativno. 

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Miami pokazalo je da osobe koje slušaju glazbu, daju bolja rješenja i imaju bolje ideje. Slušanje glazbe pomaže i u otklanjanju stresa na poslu, pa stručnjaci preporučuju slušati glazbu prije posla i tijekom pauze ako vam je zabranjeno tijekom radnog vremena.

U svakom slučaju, ako imate povlasticu da možete slušati glazbu dok radite, birajte onu koja vas svojim riječima neće omesti u onome što radite, odnosno, birajte instrumentale ili klasičnu glazbu za najbolji poticaj. 

Pogledajte i video Ples oca i mladenke koji nikoga nije ostavio ravnodušnim

Komentara 1

MA
maloprekosutra
09:41 23.01.2019.

Gdje god mogu svira mi glazba !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije