Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremana 6 mjeseci

Slatki rekord: Ova baklava iz Ankare najteža je na svijetu

baklava
Igor Kralj/PIXSELL
23.03.2018.
u 12:26

Baklava, slastica oko čijeg se porijekla spore Turci i Grci, priprema se sa smjesom od pistacija ili oraha, kojom se nadijeva četrdesetak tankih kora te se prelijeva gustim šećernim sirupom.

Grupa poznatih turskih slastičara je u sklopu "Gastronomskog summita" u Ankari posjetiteljima predstavila divovsku baklavu tešku više od pola tone.

Mehmet Kanbur, koji je vodio grupu od 14 poznatih šefova, ujedno i predsjednik turskoga slastičarkog lanca dućana "Mado" kazao je da baklava teži 518 kg, što je više nego dvostruko od prethodno postignutog rekorda.

Njihov podvig potvrdio je dužnosnik Guinnessovih svjetskih rekorda koji je putem video veze nadzirao proces nastanka divovske baklave, koji je trajao punih šest  mjeseci, prenijela je agencija Anadolija.  

Baklava, slastica oko čijeg se porijekla spore Turci i Grci, priprema se sa smjesom od pistacija ili oraha, kojom se nadijeva četrdesetak tankih kora te se prelijeva gustim šećernim sirupom. 

"Riječ je, naravno o turskom kolaču, dakle o turskoj baklavi", istaknuo je Kanbur.

"Znate da se Turci rađaju uz slatko i umiru uz slatko... To i poručujemo cijelome svijetu: jedite slatko, govorite slatko. Ovaj naš rekord slatka je poruka svijetu. Ne svađajmo se, radije si slatko tepajmo", poručio je turski slastičar. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije