Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fini zalogaj

Slasni sendviči chefa Mihelja u čijoj pripremi su pomogle i poznate dame

Foto: Promo
1/6
11.05.2018.
u 15:55

Kombinacije za sendviče su razne, a jedan od sastojaka koji je često neizostavan u sendvičima je i majoneza koju je chef Mihelj koristio u svojim receptima.

Za razliku od Britanaca, Francuza i Amerikanaca koji se mogu pohvaliti svojim vrstama sendviča, Hrvati se ne mogu pohvaliti tom činjenicom, ali zato znaju odlično pripremati slasne sendviče i uživaju ih jesti.

Ljeto je vrijeme kad ne volimo provoditi previše vremena pored vrućeg štednjaka i sendviči su u tom periodu brz i idealan obrok. Kombinacije za sendviče su razne, a jedan od sastojaka koji je često neizostavan u sendvičima je i majoneza. 

Kako pravilno kombinirati namirnice zaljubljenike u dobre zalogaje podučio je chef Mario Mihelj iz zagrebačkog restorana El Toro u Zvijezdinom „Servisu za sendviče”.

Četiri autorska sendviča chef Mihelj popravio je s dodatkom Zvijezdine delikates majoneze, a u tome su mu pomogli Doris Pinčić Rogoznica, Nevena Rendeli, Ana Begić Tahiri te gastro blogeri Darko Kontin i Saša Vukić. Donosimo vam recept chefa Mihelja za hrskavu torilju s balck tiger kozicama i recept za roast beef u kukuruznom kruhu.

Foto: Promo

HRSKAVA TORTILJA S BLACK TIGER KOZICAMA

SASTOJCI:
tortilja srednje veličine 1kom
black tiger kozice (samo repovi) 3kom
panko mrvice 100g
glatko brašno 100g
voda 200g
kokos mast 150g
zreli avokado 0,5kom
listovi mlade cikle 50g
limun 0,5 kom
Zvijezda delikates majoneza 50g
sweet chill souce 50g
sol
papar

Priprema:
Priprema ove tortilje vrlo je jednostavna. Postupak započinjemo paniranjem očišćenih i začinjenih repova kozica. Prvo pomiješamo brašno i ledenu vodu i zatim u tu smjesu uronimo kozice pa zatim u panko mrvice i dobro ih sa svih strana stisnemo tako da panko
mrvice budu jako i gusto zalijepljene za kozicu. Zatim ćemo obraditi avokado koji gulimo i lagano izgnječimo te začinimo sa soli, paprom i limunovim sokom. Moramo dobro izmiješati avokado da se spoji s limunovm sokom jer će zbog oksidacije početi tamniti, a vitamin C iz limuna će to spriječiti. Na redu je umak. Zvijezda majonezu spojimo sa sweet chili umakom te dodamo i tu malo
soka od limuna tako da izbalansiramo okuse majoneze i slatko ljutog čili umaka. Oprane listove mlade cikle osušimo i pripremimo za slaganje. Ostalo je još ispržiti kozice, zagrijati tortilje i složiti od svega sto smo pripremili super ukusan wrap s hrskavim kozicama.
Kozice pržimo u kokos masti koju ćemo zagrijati na 160°C. Pržimo dok korica ne postane zlatno žuta, kozice su jako blaga namirnica i vrlo brzo su gotove. Kada su svi gore navedeni elementi spremni, tortilje zagrijemo u tavi i krenemo sa slaganjem wrapa. Redoslijeda nema jer na kraju ćemo sve sastojke zarolati.

Foto: Promo

ROAST BEEF U KUKURUZNOM KRUHU

Sastojci:
juneći file 120g
kukuruzni kruh 150g/ 2šnite
medvjeđi luk 30g
radič crveni 20g
sir škripavac 50g
hren svježi 10g
senf 30g
majoneza 50g
sol
papar

Priprema:
Prvo ćemo marinirati meso, koje ćemo namazati senfom, posoliti, popapriti i nauljiti te ćemo ostavit meso da se malo marinira na sobnoj temperaturi. Krećemo s pripremom umaka na bazi majoneze - svježe ribani hren i sitno kosani medvjeđi luk dobro izmiješamo te ostavimo sa strane. Sir škripavac narežemo na tanke šnitice, radič salatu operemo osušimo s par
listova medvjeđeg luka. Kada je sve spremno, krećemo peči meso. Na zagrijanu nauljenu tavu stavimo marinirani file ta ga lagano pečemo dok ne bude medium rare ili 60°C. Ostavimo meso da se odmori i ohladi, tek tada je spremo za rezanje i slaganje sendviča.
Na zagrijani kruh stavimo malo umaka zatim radič, na radič sir pa tanko narezano meso i na sve to malo naribamo svježeg hrena i sitno kosanog medvjeđeg luka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije