Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obožavamo ga

Sjećate se legendarnog "Crnca"? Kolač koji je nekoć rušio internet idealan je za pripremu u doba izolacije!

Shutterstock
27.03.2020.
u 10:30

Ovu ukusnu i izdašnu poslasticu obožavaju baš svi, a djeca ga se ne mogu zasititi. Najbolje od svega je što iz prvog pokušaja uspijeva baš svakome!

Postaje sve teže svakodnevno smišljati koji desert pripremiti klincima u ovo vrijeme kad smo svi zatvoreni u svoja četiri zida, a polako smo iscrpili sve ideje. Srećom, izvukli smo iz zaborava recept za legendarni kolač čija priprema traje koliko i jedan školski sat vaših marljivih školaraca.

Pripremite ukusan i zdrav obrok u samo 6 koraka:

Crnac bez jaja s bananom

Sastojci za biskvit:

1 šalica tekućeg jogurta

1 šalica ulja

2 šalice griza

2 šalice smeđeg šećera

4 žlice kakaa

2 žličice sode bikarbone

2 gnječene banane

2 žlice ruma

Sastojci za glazuru:

10 žlica mlijeka

1 vanilin šećer

150 g čokolade za kuhanje

50 g maslaca

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojke za biskvit pomiješajte u većoj posudi i pustite pola sata da smjesa miruje. Za to vrijeme uključite pećnicu neka se ugrije na 180 stupnjeva i kalup veličine 20 x 35 cm premažite masnoćom i pospite grizom. Izlijte smjesu ravnomjerno u kalup i pecite približno 45 minuta, ovisno o jačini pećnice. Malo prije nego je kolač gotov otopite na pari sve sastojke za glazuru i prelijte je po vrućem kolaču. Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije