Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavni hot dog

Stajalo se u redovima za jedan griz: Sjećate li se najpoznatijeg zagrebačkog hot doga?

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb
02.05.2019.
u 10:14

"Tada je hot dog bio hot dog. Ukusan i nezaboravan. Ja ne znam gdje se danas može kupiti takav. Rado bih ga pojela"', kazala je jedna korisnica.

Kada je Facebook grupa "Zakaj volim Zagreb" objavila crno-bijelu fotografiju na kojoj možemo vidjeti tri mlade dame kako šetaju centrom Zagreba, svima je u oko upala samo jedna stvar. Naime, sve su tri djevojke jele hotdog koji su brojni korisnici brzinom svjetlosti prepoznali i tako se jednoglasno složili kako je to bio najbolji hotdog u Zagrebu.

Slavni hot dog mogao se kupiti osamdesetih u Zagrebu, a radio se u prizemlju nebodera u sklopu ugostiteljskog poduzeća Lotrščak. Bio je to prvi američki hot dog zbog kojeg su Zagrepčani stajali u redovima dugim i deset metara.

"Tada je hot dog bio hot dog. Ukusan i nezaboravan. Ja ne znam gdje se danas može kupiti takav. Rado bih ga pojela."

 "Ja sam tada bila mala, imala sam 5 godina i nije bilo šanse da prođemo preko Trga, a da ja ne dobijem hot dog"

"Najfiniji hot dog u neboderu, obavezna stanica mami, sestri i meni kod vikend-kupnji kad sam bila mala."

"Fotografija je MRAK SUPEEER, naviru sjećanja, lijepo", bili su samo neki od komentara oduševljenih korisnika.

Neboder u kojem se prodavao taj prvi hot dog, prvi je poslovni neboder u Hrvatskoj smješten na zagrebačkoj adresi Ilica 1. Izgradili su ga arhitekti Slobodan Jovičić, Josip Hitil i Ivan Žuljević 1958. godine. Osim poslovnog središta, bio i epicentar društvenih događanja, a uz ponudu prvog pravog američkog hot doga, na samom se vrhu radio i najbolji frape kojeg su se korisnici također rado prisjetili u brojnim komentarima ispod fotografije.

Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 74

CA
Calimera
13:11 02.05.2019.

Joj, baš lijepo da ste se prisjetili. Nakon Dolca, starci na kavu kod Moke ili Pasagge/Pasaž, djeci hot dog ili "od pereca rastu deca". Bilo je nekaj proustovskog u ovom pecivu, senfu, mesu...cijeli okus je bio nekak poseban, drukčiji. Hambi, Medena,Fino i Frišlo i ostali su bili kasnije.

DU
Deleted user
12:46 02.05.2019.

Jedna crno bijela fotka iz tog vremena vrijedi više nego svi milijuni ulupani u ono smeće od serije "Crno bijeli svijet".

OK
okolo
13:16 02.05.2019.

hot dog je uistinu izgledao i imao okus... pojava hambya u draškovicevoj 80ih je bila atrakcija..čekalo se u redovima od stotinu metara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije