Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl

Sjajne turističke brojke za studeni i otvorenje Adventa u Zadru

Sjajne turističke brojke za studeni i otvorenje Adventa u Zadru
Foto: Promo
1/14
01.12.2017.
u 08:00

Nikad viđeni adventski spektakl i mjesec studeni donijeli Zadru povećanje od preko 44 posto turističkih dolazaka i oko 43 posto noćenja

Počelo je nikad viđenim spektaklom otvorenja koji je oko 10 tisuća Zadrana doveo na centralne adventske trgove, nastavilo se sjajnim jutarnjim dječjim programima i nastupima lokalnih bendova, a već za prvi prosinački vikend na manifestaciju „Advent u Zadru“ stižu velika domaća estradna imena uz nova adventska uzbuđenja!

Osim što su brojni Zadrani izašli iz svojih domova i drevni Poluotok učinili živim, punim šušura i blagdanskog ugođaja, u Zadru je tijekom prvog adventskog vikenda ostvareno 1,808 noćenja, ili za 27 posto više u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Još su bolje brojke turističkog prometa za cijeli studeni: ukupno je ostvareno 16.000 turističkih dolazaka i 30.000 noćenja, što je čak 5 tisuća gostiju i 9 tisuća noćenja više nego u studenom prošle godine! Samo koju godinu ranije dok je spektakl „Adventa u Zadru“ kao petotjedne turističke, gastronomske i blagdanske manifestacije bio tek u ideji, ovakve su turističke brojke u zimskom periodu bile potpuno – nezamislive.

 

„Željeli smo oživjeti Zadar i Poluotok u adventskom razdoblju i tako programski proširiti i upotpuniti tradicionalni zadarski Božić na kojemu su se Zadrani uvijek družili. Također smo u tom razdoblju htjeli privući druge goste iz Hrvatske i svijeta, kako bi s njima dijelili doživljaj našeg grada i mediteranskog blagdanskog ugođaja.

Mislim kako smo ponudili kvalitetan program, a ljudi su to prepoznali“, navodi direktor zadarske Turističke zajednice Ante Rados što se krije iza sjajne adventske i turističke priče koja je rezultirala vrhunskim ovogodišnjim brojkama dolazaka i noćenja. Sasvim je jasno kako se s obzirom na ostatak adventske priče, blagdan Božića i trodnevni doček Nove godine očekuje isti trend i u prosincu, a najbolje od programa tek dolazi.

Foto: Promo

Tako već sad u petak na Trgu Petra Zoranića u 20 sati nastupa omiljena i sjajna kantautorica Mia Dimšić, koja je od početka karijere 2014. godine vrlo brzo osvojila široku publiku te potpuno opravdala naziv pjevačke senzacije. Niz pjevnih hitova Budi mi blizu, Slobodna i pogotovo Život nije siv na vrhovima su top-lista u Hrvatskoj. No program počinje još od jutra s blagdanskim pjesmama, nastavlja se poslijepodnevnim dječjim programom „Zimska bajka“ i predstavom „Merry Grincmass“, u kojoj će nastupiti djeca koja se isto popodne pridruže radionici na Adventu.

Subota nudi vječnog Nenu Belana i njegove „Fiumense“ u večernjem terminu na Trgu Petra Zoranića, a od jutra kreće dječji program s radionicom „Magic Trees And Whispering Wood“ s predstavom i plesnim nastupom „Vilenjaci dolaze“ i „Pahuljice padajte“. U 18 sati je paljenje prve adventske svijeće uz sudjelovanje zborova župa i zajednica. Nedjelja će također biti u znaku dječjeg programa kroz jutro, a cijeli vikend moći će se uživati i u jutarnjem dječjem advenstkom programu „Kampo KAdvent“ u starom gradskom kvartu Kampo Kaštelo.

Sve informacije o Adventu u Zadru pratite na web stranici www.advent.zadar.travel

Poseban doživljaj „Adventa u Zadru“ na Trgu Petra Zoranića svakako je bogata gastro ponuda na „kućicama“, pa svi uz klasičnu i bogatu ponudu pića nude i neke posebnosti. Tako UNUSUAL WINTER HOUSE nudi po četiri vrste burgera i kobasica, prošek, kuhano vino; HEDONIST DINING & HANG OUT tri vrste burgera, svinjetinu, pileća krilca, pomfrit i kobasice, SNJEŽNA ARKADA pet vrsta kobasica, burgere, tople napitke i kuhano vino, ČAROBNI TEATRO fritule, hot dog, domaće i kranjske kobasice, rum punč i kuhano vino, OLD HOUSE četiri vrste kobasica, PEGULA čaj od đumbira, četiri vrste kobasica, veliki izbor piva i kavu, KARUBA kobasice, piletinu, burgere, lignje, gavune i pomfrit, CAPUNJERA četiri vrste kobasica, palačinke, fritule, tople napitke i pivo. Nadalje, LAVLJA KUĆICA gostima nudi tri vrste kobasica, MALA KUĆICA pet vrsta kobasica i fritule, SLAVONSKA ČAROLIJA kobasice, fritule i štrudle, A JE TO! kavu, sve vrste pića, ali i posebno raskošnu ponudu žestokog pića, ZADARSKA PIVOVARA nudi svoje originalno točeno pivo, sokove i kavu s kroasanom, kuhano vino, rum punch i riblje specijalitete po staroj domaćoj recepturi, dok DALMATINSKA ĆAKULA, BOŽIĆNA ČAROLIJA, DALMATINSKI TOVAR i NA KANTUNU svojim gostima poslužuju sve vrste pića. NONINE FRITULE spremaju palačinke i fritule, VESELA KUĆICA fritule, GROPPO nekoliko vrsta palačinka, vafle i fritule, OČEL' KIŠA? fritule, ušećerene bademe te kore od limuna i naranče.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije