Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatna gesta

Siromašne djevojčice koristile su WiFi restorana za pisanje zadaće, a onda se za njih skupilo 900 tisuća kuna

Instagram
04.09.2020.
u 12:30

U opisu kampanje za prikupljanje novaca osnivačica je objasnila da djevojčice imaju samohranu majku i još jednu sestru, a prijeti im deložacija iz sobe u kojoj borave.

Stranica za prikupljanje novca za dvije mlade djevojke koje su bile prisiljene upotrebljavati WiFi mrežu restorana Taco Bella za pisanje domaće zadaće prikupila je gotovo 900 tisuća kuna kako bi im se pomoglo. Fotografija dviju djevojaka postala je viralna nakon što ju je podijelila korisnica Instagrama Ms_mamie89, koja je i druge korisnike zamolila da podijele fotografiju kako bi se prikupila potrebna sredstva, prenosi unilad.co.uk.

Fotografija snimljena u Salinasu u Kaliforniji prikazuje kako su djevojke sjedile ispred Taco Bella da bi se mogle spojiti na WiFi, pišući domaću zadaću na pločniku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ✌️ ❤️ 😃 (@ms_mamie89)

Ms_mamie89, kojoj je fotografiju poslala njezina majka, pozvala je ljude da je podijele i nešto naprave, napisavši: "Mnogi od nas ne moraju brinuti o tome hoće li imati odgovarajuću WiFi vezu ili mirno mjesto za rad od kuće. Svaki student, od predškolske dobi do fakulteta, trebao bi imati besplatan pristup WiFi mreži, posebno sada. Što možemo učiniti kao zajednica da se okupimo za učenike kojima je potrebno nešto tako jednostavno kao WiFi da bi uspjeli?"

Fotografija je sigurno imala pozitivan učinak, a zajednica Salinas od tada pokazuje podršku djevojčicama pružajući im razne resurse. Okrug je također navodno pružio internet za obitelj i ohrabrio druge koji se trenutačno trude pristupiti internetu da stupe u kontakt sa školskim službenicima.

Iz odjela za odnose s javnošću gradske osnovne škole Salinas City rekli su:

– Odmah smo identificirali učenice s fotografije koje polaze našu školu pa smo obitelji osigurali internet kako bi naši učenici mogli sigurno pristupiti obrazovanju tijekom školovanja na daljinu. 

U nedjelju, 30. kolovoza, stanovnica Salinasa Jackie Lopez postavila je GoFundMe kampanju za pomoć djevojčicama i obitelji i od tada je dobila nevjerojatan odgovor ostalih korisnika. U opisu kampanje Lopez je objasnila da djevojčice imaju samohranu majku i još jednu sestru, a prijeti im deložacija iz sobe u kojoj borave. Zahvaljujući izdašnim donacijama, Lopez je uspjela prikupiti dovoljno sredstva da ih se ne deložira, kao i za hranu, odjeću, školski pribor i ostale neophodne potrepštine. 

Zamolio djecu da se pretvaraju da govore na mobitel, a njihova ga gesta iznenadila:

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:45 04.09.2020.

I sto je tu cudno. Skoro pola Amerikanaca radi za mizernu plaću od 18 000 dolara godišnje, 44% američkih radnika zaposleno na poslovima s niskim plaćama i prosječna godišnja plaća im je oko 18 000 dolara. Eurostat prati i kretanje minimalne plaće u SAD-u, koja trenutno iznosi 1119 eura i približna je onoj u Španjolskoj.

Avatar dzambo
dzambo
14:23 04.09.2020.

Te laptope mozes ovdje u Americi kod mene nabavit nove novcate za jedno $150-$200 nije to HR, da su nabili cijene, al to je ujedno i Californija kad se pusti u drzavu milione ilegalnih koji jednostavno nemogu sami sebi zaradit za Californijski standard zivota al pusta ih se unutra JER treba jeftina radna snaga, a i puno djece dolazi sa njima pa ko ce to sve poplacati, nemoguce je IAKO Californija je najizdasnija Americka state za te migrante al jednostavno nemoze Americki poreznik vise podnjeti to sve JER kad jedni vide da je ''dzaba'' eto ih na Milione drugih jos, to je tak...a sad ovaj virus i u Californiji vecinom je dosta toga zatvoreno a i ono sto radi smanjen je obim posla pa mnogi migranti pa i ilegalni kratki su za novce...al to je politika Californije u zadnjih 20-tak god. jer oni dijele ''sakom i kapom'' bilo ko i kako da dodje tamo pa je ta state u debelom minusu vec godinama...a vecinom gdje Demokrati vladaju bilo gdje to je ta politika ogroman broj za pomoc i te state su u debelom minusu...ja sam uvijek za legalnu migraciju i da se radilo koliko-toliko pametno u zadnjih 20 i vise god i da su dolazili oni koji se mogu sami brinuti o sebi ne bi dolazilo do toga...mnogi Italijani,Irci,Kinezi,pa nasi kad su dolazili amo u Ameriku nije im trebalo puno da se snadju i da se kompletno asimiliraju...a ovo sve unazad nesto god, totalno je obrnuto i mnogi su jos na ''nuli'' bez obzira sto su vec god. ovdje JER su doveli bas one koji se nece asimilirati i treba im pomoc.

TO
torente
19:07 04.09.2020.

Make America great again. Trumpača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije