Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene

Singapur je izgubio mjesto na tronu: Izašla je ljestvica zemalja najboljih za život i rad

Švicarska
Getty Images
08.07.2019.
u 13:59

Singapur, koji je pet godina držao prvo mjesto, našao se sada na drugom mjestu

Nakon pet uzastopnih godina na vrhu svijeta, kada je riječ o uvijetima za život i rad, Singapur je izgubio tron. I to zbog jedne male europske države koja je s osmog mjesta zasjela na prvo. 

Visoki životni standard, konkurentne plaće, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uvelike su pomogli da se u ovo vrijeme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mjesta, piše CNBC.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 posto ispitanika, dok je čak 86 posto njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom.

Riječ je o Švicarskoj, a oko 82 posto ljudi koji su se preselili tu u potrazi za boljim životom, izjavili su da uživaju bolji životni standard u usporedbi sa svojom domovinom. Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švicarsku sada uživaju višu razinu raspoloživog dohotka s godišnjom prosječnom plaćom od 111,587 dolara - što je znatno više od globalnog prosjeka od 75.966 dolara.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Singapur, koji je pet godina držao prvo mjesto, našao se sada na drugom mjestu, a slijede Kanada, Španjolska, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Na dnu ljestvice je Brazil, koji se smjestio na začelje nakon Japana. Hrvatske nema na popisu. 

Pogledajte i video Plaža Nugal uvrštena na listu najljepših europskih plaža

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije