Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček Nove godine

Silvestrovo skromnije nego ikad

\'06.12.2010., Bjelovar - Bez obzira na vremenske prilike docek Nove godine na otvorenom na gradskim trgovima uvijek jamci dobar provod i raspolozenje  Photo: Damir Spehar/PIXSELL\'
Damir Špehar/PIXSELL
22.12.2010.
u 08:30

Hrvatski je rekorder po cijeni dočeka vila Šeherezada - dvije noći za osam tisuća eura

Novogodišnje slavlje na glavnim trgovima ove će godine u mnogim hrvatskim gradovima biti skromnije nego lani. Pula gotovo da je prepolovila slavljenički budžet, s lanjskih pola milijuna kuna smanjen je na 300.000. Rijeka se također odlučila za skromniju proslavu, a požeške vlasti lanjski su izdatak od 85.000 kuna srezale za 45.000.

Štedi se na vatrometu  

Za razliku od lani, na glavnome požeškom trgu u novogodišnjoj noći neće biti ni besplatnoga kuhanog vina i čaja. U Dubrovniku su pazili da ne potroše ni kunu više nego prošle godine. Grad i Turistička zajednica ostaju pri budžetu od 200.000 kuna kojim će poduprijeti novogodišnje slavlje ukupno vrijedno 600.000 kuna. Ostatak bi trebali namaknuti dubrovački sponzori. 

Nema razbacivanja  

Ni u Zagrebu se organizatori neće razbacivati novcem. No, središnji gradski trgovi i s malo manje vatrometa i novogodišnje raskoši svejedno će ostati mjesta gdje će najviše Hrvata s najmanje troška slaviti susret s Novom godinom. Svima onima koji su za tu prigodu spremni dublje posegnuti u džep malo je vremena ostalo za odluku. Osobito ako žele 2010. godinu ispratiti podalje od vlastita doma.

– Jadran se dobro puni, a prva smo rasprodali skuplja putovanja – krstarenje Karibima po 12.000 kuna, Egipat za 9000 i portugalsku turu za 6000 kuna. Prodaja je na lanjskoj razini, a uplate i dalje ne posustaju – kaže direktor Kompasa Ivan Pukšar.

I u Adriatica.netu vele da se novogodišnji aranžmani prodaju slično kao lani. 

– Hit je Opatija, gdje se trodnevni paketi za Novu godinu mogu dobiti u prosjeku za 2000 kuna – kaže Nikolina Frklić iz Adriatica.neta. 

U klubovima najjeftinije  

U Generalturistu novogodišnjih je putnika više nego lani, a Lucija Gluščević kaže da prodaji ovih dana dodatan poticaj daju i “last minute cijene”, poput 2990 kuna za doček u Madridu (avionom iz Zagreba, u cijeni nije 690 kn zrakoplovnih pristojbi). Ima, naravno, i jeftinijih putovanja. Recimo, autobusom se tri dana u Budimpeštu za Novu godinu može za 850 kuna. Otprilike toliko novca trebat će onima koji si žele priuštiti ekskluzivnu novogodišnju večeru u nekom od hotela visoke kategorije.

U najskupljoj zagrebačkoj Esplanadi cijena je 950 kuna, u Westinu 795 kuna, a u Sheratonu 659 kuna. Cijenama ne zaostaju ni dubrovački visokokategornici, u Hiltonu za novogodišnje slavlje treba izdvojiti 790, a u Excelsioru 800 kuna. Ipak, rekorder je i ove godine vila Šeherezada u kojoj dva noćenja za deset ljudi, s uključenom gala večerom stoje osam tisuća eura. U restoranima su cijene pristupačnije – od tristotinjak kuna naviše, a za klubove poput zagrebačke Tvornice dostaje i – 55 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mirac
13:50 22.12.2010.

Falim te Bože da će se manje potrošiti. Možda će manje ukrasti oni koji su do sada krali olako. Kaže se pruži se koliko ti je pokrivač dug. Mene su počela koljena boliti uvijek moram skupiti noge. Novu ću dočekati kao i što sam i do sada u svojim novčanim mogućnostima. A naši političari ko pijani milijarderi trošili i doveli nas do ovakvog stanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije