Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažu stručnjaci

Sijeda je kosa često 'gruba' i lomljiva: Evo kako biste ju trebali tretirati

Instagram/@silverstrandsofglit
29.07.2021.
u 07:00

Sa suhe i grube kose voda brzo isparava, pa za bolje zadržavanje potrebne vlage stručnjakinja savjetuje da odmah nakon tuširanja na kosu s bočicom s raspršivačem nanesete običnu vodu

Kad posijedi, kosa mijenja i svoju teksturu jer folikuli dlake proizvode manje melanina koji daje boju, ali i manje sebuma koji je 'prirodni omekšivač' - pa s vremenom može postati grublja i lomljiva.

- Vlas gubi svoje zaštitne slojeve i kosa je često suha i gruba jer više ne zadržava vlagu kao prije - objasnila je direktorica obrazovanja u ColorProof-u Erica Conan.

Ella Dvornik pozirala potpuno gola u kadi, a pratiteljici jedan detalj privukao pažnju: 'Što će ti to?'

1/16

Ona kaže da sa suhe i grube kose voda brzo isparava, pa za bolje zadržavanje potrebne vlage savjetuje da odmah nakon tuširanja na kosu s bočicom s raspršivačem nanesete običnu vodu, a nakon nje neki proizvod s keratinom.

- Voda će nadopuniti hidrataciju, a onda kosu premažite kosu proizvodom kako biste svu tu vlagu zadržali na mjestu - rekla je.

Za proizvode s keratinom Conan objašnjava da će pomoći kosi da dobije nužne proteine koji jačaju vezu među vlasima, što je za sijedu kosu posebno važno jer gubi svoje zaštitne slojeve i drastično joj opada proizvodnja melanina i sebuma. 

- Za zdraviju sijedu kosu u prehranu uvrstite sjemenke crnog sezama, crni grah i orašaste plodove, te drugu hranu bogatu esencijalnim i omega masnim kiselinama (poput maslinovog ulja, avokada i raznih sjemenki) - savjetuje Conan za Mind Body Green.

Ako ipak odlučite obojiti kosu, dodaje, najbolje je koristiti prirodne boje i pripravke.

- Ako nemate mnogo sijedih, umjesto bojenja kose možete dva puta tjedno nanijeti nekoliko kapi ulja koje potiče tamnjenje kose, poput na primjer ulja ružmarina koje se može koristiti i u kombinaciji bademovim, kosovim, maslinovim uljem i uljem jojobe - rekla je.

Jeste li već posjetili hit instagramsko mjesto u Rovinju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije