Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznajemo, krivi smo!

Sigurno ste barem jednom napravili neku od ovih odvratnih pogreška tijekom tjelovježbe

Foto: Shuitterstock
1/3
03.09.2019.
u 06:59

Neke od pogrešaka mogu uzrokovati različite probleme, od bolesti, preko akni i slično

Svi koji vole vježbanje složit će se kako je teretana njihova meka za opuštanje i zabavu, a ako ste se prepoznali u ovoj rečenici svakako pripazite da ne radite ovih 8 čestih grešaka koje vam mogu uzrokovati akne ili pak vas pak učiniti pogodnijima raznim virusima

1. Korištenje iste bočice za vodu

Ovu grešku smo svi barem jednom napravili! Budući da u bočici za teretanu nosimo samo vodu nismo razmišljali koliko je bitno oprati je nakon korištenja. Jedno istraživanje pokazalo je kako bočice za vodu imaju 100 puta više bakterija od prosječne igračke za ljubimce. Kako biste izbjegli daljnje susrete s bakterija, ovom problemu doskočite tako što ćete bočicu oprati u toploj vodi i s malo deterdženta, a na policama trgovina možete pronaći i one koje su prilagođenej za pranje u perilici.

2. Previše suhog šampona

Da, znamo. Suhi šampon idealno je rješenje ukoliko nakon iscrpljujućeg treninga morate natrag na posao ili ako jedan dan ne stignete oprati kosu. Problem nastaje tek kada se koristi svaki dan i to bez prestanka. Kosu treba oprati barem jedan dan nakon korištenja suhog šampona kako bi izbjegli prištiće uz rub kose. Zapamtite, suhi šampon može se koristiti samo kao privremeno rješenje, a nikako umjesto pravog šamponiranja kose.

3. Miris znoja uvukao se u opremu

Ukoliko često vježbate sasvim je normalno da vam se u opremu za teretanu uvukao konstantni miris znoja, a izgledna je i pokoja mrljica. Ne brinite, za ovaj problem imamo brzo rješenje. Prije normalnog pranja u perilici svoje rublje isperite u mješavini octa i tople vode. Na dvije šalice alkoholnog octa koristite osam šalica mlake vode. Ova kombinacija sastojaka pomoće će i ukoliko imate trajne mrlje od znoja na odjeći za vježbanje. Stvaranje trajnih mrlja od znoja možete izbjeći brzim pranjem odjeće. Ukoliko ne možete svaki dan prati odjeću za vježbanje, slobodno je ponesite sa sobom u tuš gdje ćete ju lagano isprati! 

4. Proizvodi i suplementi

Vjerojatno ne razmišljate često o roku trajanja svojih proteina u prahu, energetskih pića ili suplemenata koje koristite. Pregledajte smočnicu i saznajte kada istječe valjanost kojem proizvodu, a svakako posebnu pažnju pokažite pakiranjima koja su već otvorena. Također, znajte što točno uzimate. Savjetujte se s liječnikom ili nutricionistom. Nema potrebe da svakoga dana pijete veliku količinu suplemenata, a neobrazovanim korištenjem možete načiniti i više štete nego koristi.

5. Iz teretana na ulicu

Sportska odjeća nikako nije vezana samo za teretanu, a može se nositi i svakodnevno. Svejedno, to ne znači da je u redu u odjeći u kojoj ste vježbali nastaviti s danom. Ukoliko vježbate u tajicama morate znati da nošenje tajica u kojima ste se znojili za vrijeme treninga ne smije doći u obzir. Kombinacija znoja i bakterija može rezultirati gadnom infekcijom urinarnog trakta ili izazvati prištiće koje svakako ne želite. Ukoliko nakon treninga nemate vremena za tuširanje pokušajte se barem prebrisati vlažnom maramicom, a obavezno presvucite hlače. One smjelije mogu obući i samo suknju bez ičega ispod.

6. Vježbanje s uloškom

Treniranje za vrijeme mjesečnice samo po sebi je dovoljno neudobno iskustvo, a kombinacija vlažnog i toplog uloška može osigurati neugodno trljanje koje može dovesti do infekcija kože ili pak prištića. Tih par dana u mjesecu u teretanu radnije odlazi s tamponom ili menstrualnom čašicom.

7. Oprema je puna bakterija

Iako možda ne izgledaju tako, teretane su pune bakterija. Opremu na dnevnoj bazi koriste desetci ljudi i bakterije se lako šire. Kako biste izbjegli moguću zarazu gljivicama ili virusima pokušajte se otuširati odmah nakon korištenja teretane. Ukoliko sudjelujete u nekim skupnim treninzima, pokušajte donijeti svoju opremu kako na primjer prostirku za jogu.

8. Vježbanje sa šminkom

Razumijemo da je vježbanje sa šminkom neophodno ukoliko pauzu za ručak na poslu koristite za odlazak u omiljenu teretanu, ali budite spremne na neke neugodne posljedice. Teški puderi koži ne dozvoljavaju da diše, a tijekom treninga sav znoj i prljavština napune vaše pore. Kao rezultat, koža ima dosta prištića. Svoj puder radije zamijenite BB kremom ili nekom lakšom opcijom, a svakako pokušajte i uhvatiti vremena za skidanje i ponovnom nanošenje šnminke prije i poslije treninga. 

Kako održati idealnu težinu nakon 50. godine života?

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar anlaser
anlaser
09:45 03.09.2019.

"odvratne pogreške. ." ,glupog li naslova !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije