Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor u lipnju

Sezonske hit-akcije: 7 dana na Hvaru za samo 800 kuna

Murter, slanica
28.05.2010.
u 09:00

Sniženja ne završavaju s lipnjom, ima ih i za sedmi mjesec, a mnogi hotelijeri daju i popust na kupovinu 30 dana prije odmora.

Za Renatu i Vladu izbor je bio jednostavan; ili će na odmor tijekom jeftinije predsezone ili ove godine njihova tročlana obitelj neće vidjeti mora.  

Nisu usamljeni 

- Ove godine više nismo mogli dati jednu cijelu plaću samo za sedam dana u nekom hotelu. Pogotovo zato što smo do ožujka otplaćivali lanjsko ljetovanje. Lani smo ljetovali u kolovozu, a sada će nam za lipanj trebati upola manje novca - priča Renata, koju brine jedino hoće li biti dovoljno toplo da se četverogodišnji Tin može kupati. 

Ova mala zagrebačka obitelj nije usamljen slučaj. Cijene odmora se uspoređuju pažljivije nego mnogi u putničkim agencijama pamte. U lipnju, osim nižih cijena, dobro padaju i praznici; idućeg tjedna Tijelovo, a u drugoj polovici lipnja Dan antifažizma i Dan državnosti, pa će mnogi spajati barem u jedan dugi vikend ili cijeli tjedan odmora.

- To se itekako osjeća na potražnji. Nakon oseke putovanja tijekom predsezonskih mjeseci, zanimanje za odmor u lipnju je jako poraslo. Kod nas se trenutačno Jadran prodaje na lanjskom razini, što je poboljšanje u odnosu na dosadašnje mjesece. Prodaja odmora na Mediteranu čak je, pak, deset posto bolja nego lani, a otprilike toliko bolje nam idu i europska putovanja - kaže Nikolina Frklić iz adriatice.net. 

Željena sniženja 

Slično govore i u Kompasu, odakle javljaju za brojne cjenovne akcije hotelijera. Popusti na lipanjske cijene idu čak do 50 posto. 

- I ne završavaju s lipnjom, poneki hotelijeri daju sniženja i za prvi dio srpnja. Mnogi daju popuste i na kupovinu ljetovanja 30 dana prije polaska - kaže Lucija Gluščević iz Generalturista. 

Sniženja padaju na plodno tlo. Većini je, svjedoče agenti, cijena presudna.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:07 28.05.2010.

fal dam samo da prodam,hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije