Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljena slastica u veljači

Sezona je počela: U nekim slastičarnama za krafne morate na listu čekanja

Goran Kovacic/PIXSELL
31.01.2020.
u 12:14

Od 2016. godine pratimo cijene krafni u ovo doba godine. Neke su poskupile, ali jedan trgovački lanac iznenadio je nižom cijenom.

Sezona krafni službeno je počela, a slastičarnice, pekare i trgovine preplavljene su istim. Punjene marmeladom, čokoladnim namazom ili vanilijom krafne su jedna od najomiljenijih slastica.

Magnolia slastice nisu puno otkrivali, samo su jednom objavom na Instagramu pokazali da su već spremni za sve krafnoljupce.

Spremni su i u slastičarnici Princess koja je s proizvodnjom krenula već nakon novogodišnjih praznika na zahtjev vjernih kupaca. Svoj recept nisu mijenjali godinama i baš po tome su posebni – kupci ih mole da ništa ne mijenjaju. U potpunosti su ručno rađene, ispunjene marmeladom od marelica i posipane štaub šećerom. Cijena im je, kažu nam, godinama ista: mala krafna košta 7, a velika 12 kuna. S pripremom krenu već u šest sati ujutro, a završavaju oko devet kada prvi gosti nestrpljivo čekaju u redu za barem jednu krafnu. Oni koji ostanu bez svoje morat će pronaći mjesto na listi čekanja. Da, u Princessu se ljudi zapisuju za svoju dozu ove slastice.

Ako više volite krafne iz trgovine, Konzum nudi s marmeladom i čokoladom - cijena jedne je 2,29 kune, a cijeli paket koji sadrži 12 krafni stoji 24,99. Za kutiju od šest komada onih s vanilijom i šumskim voćem morat ćete izdvojiti 19,99 kuna. Lidl je ove godine odlučio sniziti cijenu, pa je tako s prošlogodišnjih 3,29 cijena pala na 1,99 za donut sa šećerom, a 2,22 za onaj s čokoladom.

Za koju god se odlučili, požurite jer ionako prekratko traju.

Kako se najbolje krafne rade slastičarnici Princess, pogledajte u videu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije