Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ

Šetanje psa učinkovitije od posjeta teretani

pas
Martina Berger Bedić
28.11.2009.
u 16:34

Preporučeno je za zdravlje pojedinca 30 minuta, tri do pet puta tjedno neke umjerene kardiovaskularne aktivnosti, a činjenica da vlasnici pasa to čine i češće i uglavnom u tome uživaju je više nego ohrabrujuća.

Za sve koji izgaraju od želje da budu u formi, ali im nedostaje motivacije, jedna od najboljih opcija je osobni trener. No, ljudska verzija nije uvijek najučinkovitija. Naime, otkriveno je kako se vlasnici pasa više rekreiraju od mnogih koji su učlanjeni u razne fitnes klubove.

Minimalno šetanja psa dva puta dnevno po 24 minute daje nešto više od pet i pol sati šetnje tjedno, otkrila je studija koju su proveli stručnjaci za zdravlje pasa, s time da velika većina vlasnika pasa šeće svoje ljubimce i više od navedenog.

Oni pak koji nemaju pse, provedu u prosjeku tek sat i pol tjedno vježbajući dok čak 47 posto ljudi priznaje kako se ne bave apsolutno nikakvom rekreacijom.

Studija je provedena na pet tisuća Britanaca, među kojima je bilo oko tri tisuće vlasnika pasa, i 57 posto ih je šetnje sa svojim najboljim prijateljem navelo kao glavni oblik rekreacije. Od toga 86 posto ih uistinu uživa u šetnjama s ljubimcem, dok ih 22 posto ponekad doživljava kao obvezu.

- Imati psa nas čini zdravijima. Preporučeno je za zdravlje pojedinca 30 minuta, tri do pet puta tjedno neke umjerene kardiovaskularne aktivnosti, a činjenica da vlasnici pasa to čine i češće i uglavnom u tome uživaju je više nego ohrabrujuća – objavljeno je u navedenoj studiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije