Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na biciklu 17 dana

Šestero Dubrovčana "otpedaliralo" 2 tisuće km jugom Italije

bicikl (1)
Foto: Triathlon team Zrinski NOVATEC
1/22
15.06.2012.
u 10:10

Put nije detaljno planiran, dionice su se prelazile u dnevnom prosjeku od 70 kilometara, a logistika se smišljala - na asfaltu.

Dva kotača, sedamnaest dana, 2012 pređenih kilometara kroz jednu državu, tako je svoj godišnji domor nedavno provelo šestero dubrovačkih zaljubljenika u bicikliranje otkrivajući jug Italije.

- Ideja  je došla spontano - prošlo ljeto na trajektu dok smo se vraćali s festivala ekstremnih sportova na Braču. U razgovoru s prijateljima rodila ideja da idemo negdje "pedalat". Sjedeći na palubi broda sine nam da to upravo bude bicikliranje po Italiji, prisjeća se začetaka godišnjeg odmora na dva kotača jedan od protagonista ove avanture Đuro Mileusnić.

Spavanje sa životnjama

I tako je pao "pakleni plan" Ragusa- Ragusa- Ragusa 2012, odnosno da na dva kotača šestoro prijatelja odrade biciklističko - turističku turu iz Dubrovnika u Ragusu na Siciliji i natrag Lado Pletikosić, Đuro Mileusnić, Marijeta Čalić, Ivana Butigan, Martina Dragaš, Nikolina Đivanović pripremali su se  mjeseci da bi koncem travnja ove godine pala zadnja klapa Prve dubrovačke biciklističke đirate.

Put nije detaljno planiran, dionice su se prelazile u dnevnom prosjeku od 70 kilometara, a logistika se smišljala -  na asfaltu.

- Putem smo smišljali gdje spavati, pa nam nijedno spavanje nije bilo isto. Jednom su nas budili zvukovi konja koji su žvakali nasu odjeću, drugi put zečevi koji su nam skakali po šatorima, svaki dan je imao svoju životinju, prepričava Mileusnić.

Spuštanje s vulkana Etna

Biciklistički avanturisti ističu kako im je zanimljiv pothvat na ovom neobičnom godišnjem odmoru bio uspon na vulkan Etnu.

- Krenuli smo iz kampa na razini mora pa sve do kratera Silvester na visini od 2000 metara. S kratera je prekrasan  vidikovac na vrh vulakana, grad Cataniu. Na putovanju prema krateru Silvester koji je prepun turista susreli smo se sa snijegom koji je za ovo doba godine bio jako velika zanimljivost. Spust s Etne prema našem kampu trajao je dva i pol sata. Pitaš se ima li kraja tom spustanju od nekih 45 km, proživljava iznova avanturu po Italiji dubrovački biciklist Đuro.

Dubrovački biciklisti - avanturisti ističu kako su na putu iskusili samo lijepe doživljaje, izvrsne susrete s tamošnjim stanovnicima, druželjibivim i spremnim na pomoć i savjete. Cijeli godišnji odmor bio je začinjen i odličnim meteo-prilikama, pa ih je tek pokoji pljusak okupao dok su prelazli Apenine.

Put za Atenu ili Istambul

- Odlika ovakvog putovanja jeste činjenica da si sam gazda svog vremena, ideš brzo koliko te volja, svratiš gdje te volja, učiš se na manji komfor, poručuju.
Financijska strana ovakvog izleta također nije zanemariva. Svaki do 6 članova ekipe potrošio je 11 tisuća kuna. Veliki užitak kojega su ponijeli s juga Italije pretočit će u novu avanturu, koju će "odpedalirati" do Atene ili Istamubla, najavljuje vesela biciklistička družina iz Dubrovnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije