Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prilika

Šest operacija od četiri sata: Ženi (36) napravili novi jezik nakon što ga je izgubila zbog raka

Stephanie Wigglesworth
09.12.2019.
u 14:55

Iako su liječnici tvrdili da je sve u redu, Stephani je jednostavno znala da ima rak, osjećala je.

Stephanie Wigglesworth (36) iz Aylesbury u Buckinghamshireu, dobila je užasne vijesti da ima karcinom pločastih stanica nakon što joj se jezik počeo osjećati tupim i razvio se mali čir, prenosi LADBible.com.

Bila je podvrgnuta šest operacija u trajanju od četiri sata tijekom kojih su joj kirurzi urezali vrat i odsjekli joj polovicu jezika, ravno u sredini. Zatim su joj uzeli dugu venu ruke, nešto kože i malo mišića te su joj konstruirali novi jezik. Iako ne može razgovarati tako lako kao dosad i jesti kroz slamku, ona sada nema rak.

Foto: Stephanie Wigglesworth

Rekla je: "Operacija je bila duga i bila sam iscrpljena kad sam se napokon probudila. Moja ruka, gdje joj je skinuta koža, bolila je više od usta, nisam mogla vjerovati. Svi moji prijatelji i obitelj znaju da sam pozitivna osoba. Kada dobijete rak, to je kao da vas prisiljavaju u klub u koji se ne želite pridružiti."

Foto: Stephanie Wigglesworth

"Želim povratak svog starog glasa, ali to je nemoguće, zato ga jednostavno moram prihvatiti."

Foto: Stephanie Wigglesworth

Sve je počelo ponavljajućim čirevima na jeziku, popraćenim nekim bolnim migrenama. Početkom 2013. jezik joj je otupio i počeo je trnuti. Otišla je kući s posla i shvatila da mora otići liječniku.

Nastavila je: "Otišla sam svom liječniku u veljači 2013. i prvotno su mi rekli da patim od prolaznog ishemijskog napada koji je poput moždanog udara. Otišla sam ravno u bolnicu gdje sam imala puno skeniranja, ali oni nisu mislili da imam nešto ozbiljno. Poslali su me kući jer nisu vidjeli ništa sumnjivo, ali nisam bio zadovoljna."

Foto: Stephanie Wigglesworth

Nakon što je istražila svoje simptome otkrila je da možda ima rak, a da je šansa preživljavanja 50 posto. "Nazvala sam neurologa i inzistirala da me pregleda opet."

Poslije pregleda liječnik je pozvao njezinog supruga Garya (40), te djecu Kierana (14) i Daisy (8) da dođu kod nje u sobu, a ona je odmah znala da je loše. "Kada su rekli da imam rak samo je nastala tišina. Znala sam, jednostavno sam imala osjećaj da imam rak. I dalje imam noćne more oko toga. Pušila sam, pa sam osjećala kao da sam zaslužila i da sam si sama kriva."

Foto: Stephanie Wigglesworth

"Čim je liječnik spomenuo riječ rak rekla sam mu da ćemo nastaviti kada djeca izađu iz sobe."

Operirali su ju i napravili novi jezik od jednog dijela ruke. Išla je na zračenja kako se rak ne bi proširio. Bez obzira na sve što je prošla, ostala je pozitivna i piše blog "Moj rak i ja"

"Nedostaje mi čaj i sva hrana koju sam mogla jesti kao što su odresci i sendviči. Pozitivna sam osoba i iako je oporavak težak, nasmijana sam i zahvalna na svemu."

Ključne riječi

Komentara 1

CE
centirion
15:03 09.12.2019.

Lijepo je imati lijepu ženu kratkog jezika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije