Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNI KLAS RESTORAN I IZLETIŠTE

Seoska idila u Otrovancu

Javorka Penavić, Zlatni klas
30.11.2020.
u 14:32

Obiteljsko seosko imanje u pogonu je već 43 godine, a uz tradicionalnu kuhinju i seosku idilu nude i jahanje konjima, vožnju oldtajmerima...

Prvo pojedite juhu, a onda morate napraviti barem pet krugova oko našeg podravskog stola. Nakon toga čeka vas i desert – uputili su nas u “običaje” seoskog imanja Zlatni klas njegovi domaćini. Za 120 kuna po osobi jedete koliko možete, a sve počinje juhom od bundeve s rezancima od koprive i klasičnom goveđom juhom, a dalje se nastavlja tradicionalnim domaćim jelima. Juha od bundeve u ovo će vas vrijeme sigurno dočekati jer ih na imanju i uzgajaju. Nakon tih “obveznih” pet krugova ili koliko možete pojesti, za desert ćete morati uzeti – pauzu.

Foto: Javorka Penavić, Zlatni klas

Imanje Zlatni klas nalazi se u Otrovancu kod Pitomače. Od Zagreba vam do tamo treba otprilike dva sata vožnje, a i iz Virovitice, odakle smo se mi uputili, otprilike pola sata. Obiteljski je to biznis koji je u pogonu već 43 godine. U ponudi imaju i smještaj, točnije 12 kreveta u pet eko soba, a noćenje je 200 kuna po osobi. Tijekom spomenute pauze od jela najbolje je prošetati se po samom imanju. Najmlađi će uživati u kućici na drvetu, ljuljačkama, Pepeljuginoj kočiji u obliku bundeve, ali najviše u konjima kojih je na imanju deset i znatiželjno će se približiti svakom prolazniku. U sklopu Zlatnog klasa možete rezervirati i terensko jahanje Bilogorom. Blizu ograđenog prostora za konje nalazi se i jezerce.

Ako vam pak jahanje ne leži, a konje više volite gledati s pristojne udaljenosti, imate i opciju rentanja oldtimera – džipa iz ‘65, bube ili starog Mercedesa. Naime, Zlatni klas jedna je od popularnih destinacija i među motociklistima te ljubiteljima oldtimera. No i sama šetnja imanjem dovoljna je za opuštanje na svježem zraku, a nakon toga vrijeme je za povratak na onaj desert.

Foto: Javorka Penavić, Zlatni klas

Seosko imanje Zlatni klas radi svakim danom od 10 do 22 sata, osim ponedjeljkom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije