Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Snovi nisu jednoznačni'

Seksologinja Tracey Cox: Zašto imamo erotske snove i što oni uopće znače?

seks, orgazam
Shutterstock
16.02.2021.
u 21:13

Nema sumnje da snovi odražavaju naše budno raspoloženje ili mentalno stanje i da sanjamo ljude s kojima smo se susretali u javi, kaže Tracey Cox i dodaje da ih je teško tumačiti jer ne znače samo jedno

Vrlo se živo sjećam svoja prva dva erotska sna, kaže seks stručnjakinja Tracey Cox. Drugi je, priča, sanjala u svojim 20-ima, a bio je to 'ludi seks s ljubaznim, sredovječnim vratarom' redakcije Cosmopolitan časopisa, gdje je i ona radila.

Do tad je, kaže Cox, često s pristojnim vratarom znala voditi neobvezne i vesele razgovore, no nakon tog sna počela je izbjegavati bilo kakav 'oči u oči' kontakt s njim.

- Još bizarniji seksualni san koji pamtim dogodio se kad sam imala 12 godina, a u njemu je sudjelovao pjevač Engelbert Humperdinck. U U snu smo se našli kraj kuće gdje sam živjela, a on se u prolazu otrljao o moje nadlaktice što mi se činilo jako erotično - priča seksologinja.

Zašto imamo erotske snove?

Istraživanje trgovine seks igračkama Lovehone kaže da erotske snove redovito ima čak 93 posto ljudi, no postoji i jako malo istraživanja zašto do njih dođe i što znače.

- Nema sumnje da snovi odražavaju naše budno raspoloženje ili mentalno stanje i da sanjamo ljude s kojima smo se susretali u javi - kaže Cox i dodaje da ćete,.ako vam je seks s partnerom loš i ako ste frustrirani, sanjati i više erotskih snova.

Ipak, ona napominje i da se snovi ne mogu tumačiti jednoznačno i kao da isto vrijedi za sve, jer ih svi ipak različito doživljavamo.

Foto: Shutterstock

- Za neke su tako npr. snovi o letenju prekrasna iskustva, a drugi će se iz takvog sna probuditi prestravljeni. Tako će se netko tko je opušten i nesputan u seksu iz erotskog sna probuditi misleći kako je bio zanimljiv, dok će netko tko je npr. iznimno religiozan kad se probudi biti užasnut i osjećati će krivnju - objasnila je Cox za Daily Mail.

A evo kako ona tumači najčešće erotske scenarije koji se odvijaju u našim snovima:

Seks s nekim tko nas u stvarnom životu ne privlači

Može biti znak da još uvijek tražite svog idealnog ljubavnika: u našim nas snovima ništa ne veže pa smo slobodniji istraživati sve mogućnosti.

Spolni odnos s nekim koga poznajemo

Možda se jednostavno divite nekom dijelu njihove osobnosti. Spajanje vaših tijela simboličan je način na koji vam ta osoba prenosi tu kvalitetu..

Foto: screenshot/facebook

Seks sa slavnom osobom

Mogao bi biti rezultat zaljubljenosti ili može značiti da želite biti primijećeni i da žudite za više glamura u svom životu.

Seks s nekim tko nam se ne sviđa

Možda podsvjesno želite nad tom osobom dominirati ili ju kazniti

Seks s učiteljem ili šefom

Obično takvi snovi dođu jer nam ta osoba u životu puno znači, ali može značiti i da žudite za pažnjom autoriteta. Roditelji su vam možda emocionalno nedostupni?

Nasilni seks

Sanjati da vas se siluje - ili da se nekog siluje - ne znači da to potajno želite. Te se vrste snova obično tiču ​​kontrole: ako vam u životu nedostaje kontrole možete sanjati o seksualnom zlostavljanju u snu.

Muškarci su tri puta bolji u krevetu kada u sobi naprave – ovo!

seks, orgazam
1/5

Snovi s vezivanjem

Snovi koji uključuju seksualne igre moći također su često želja za kontrolom u budnom životu. Često se možete probuditi iz sna i pomisliti: 'Kako čudno! Nikad ne bih to radio/radila'. Ako ste krotki i blagi u stvarnom životu i dominanti u snu, možda vas mozak 'izazva' da postanete osoba kakva želite biti.

Seks s bratom ili sestrom

Dio naše psihe koji nam daje moralni kompas - superego - nije aktivan kad spavamo. Zbog toga radimo stvari koje nikad ne bismo radili. Ponekad seks s bratom ili sestrom s kojima smo bliski može značiti da brinemo da bi drugi mogli u njima vidjeti nešto loše.  Ako su to brat ili sestra koje niste vidjeli neko vrijeme ili im niste blizu, možda vam podsvijest govori da nešto napravite po tom pitanju.

Masturbiranje

Glavni razlog takvih snova je frustracija. Zato je ključno kako gledate na masturbaciju u stvarnom životu. Ako ste odgojeni da mislite kako masturbiranje nije u redu, s takvim se snom vaše tijelo može riješiti seksualne frustracije koja je često glavni pokretač erotskih snova.

Grupni seks

Može biti maštarija ili vam se pak previše toga događa u vašem stvarnom životu, pa sanjate kako morate zadovoljiti potrebe mnogih ljudi oko sebe i svoje vlastite.

Foto: screenshot/facebook

Oni koji fantaziraju o seksu s više partnera uglavnom to rade zbog ekshibicionizma i seksualne radoznalosti.

Pljeskanje po guzi/ spanking

Možda prvo pomislimo na Christiana Graya, no ovaj san ima i dublje značenje. Možda smatrate da trebate biti kažnjeni jer ste napravili nešto što niste smjeli, a svidjelo vam se.

Skidanje 

Više volite da vas drugi gledaju i da vam se dive više nego da vas dodiruju...

Pogledajte kao se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

Komentara 1

MO
montello
17:58 17.02.2021.

nemam ih nazalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije