Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje pokazalo

Seks može biti odličan lagani trening, a evo koje poze troše najviše kalorija

Seks
Thinkstock
11.07.2020.
u 19:28

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci.

Većina ljudi otopit će dvije do tri kalorije u minuti ljubljenjem, pa ne iznenađuje teorija da seks troši još više. Iako ne možete trening u potpunosti zamijeniti sa seksom, on može poslužiti kao dobra tjelovježba kada nemate puno vremena, a i ugodna. 

GolfSupport.com proveo je istraživanje na 112 parova u Britaniji kako bi saznali koje poze zahtijevaju najbolju fizičku kondiciju i koje troše koliko kalorija u otprilike pola sata do sat vremena.

Najviše ćete istopiti u pozi čučnja - oko 188 do 224 u sat vremena, ovisno o brzini i intenzitetu. 

Žene baš neće postići neke rezultate u misionarskoj pozi, ali zato je ista odlična za muškarce. Samo pola sata umjerenog tempa i potrošit će 143 kalorije. U suprotnom, kada je žena gore, on je taj koji gubi vrlo malo, a žena oko 122. Želi li to još pojačati, treba biti u pozi čučnja - tako se jačaju i mišići nogu, zdjelice, stražnjice i donjeg dijela trbuha.

Djevojke testiraju partnere jednom rečenicom, pogledajte njihove reakcije:

U popularnoj 'doggy' pozi opet muškarac više troši - 151 kaloriju, a žena 98. 

Kada su ženi noge gore tada, osim što troši 116 kalorija, povećava fleksibilnost mišića. Muškarac tada troši 127 kalorija. 

Također, i oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani.

Poza žlice nije previše aktivna, ali se svejedno tope kilogrami. Oboje su na boku, muškarac iza žene. On potroši 113 kalorija, a ona deset manje.

Također, stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje ne uspiju doći do toga, prenosi Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije