Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodi promiskuitetu

Seks iz hollywoodskih filmova nije realan

Ljubav
vl
26.07.2012.
u 13:32

Djeci bi trebalo približiti sve nedostatke i nerealnosti hollywoodskih filmova koji se čine vrlo zavodljivima, ali šalju pogrešnu poruku

Američki filmovi i serije uvelike utječu na mlade kojima su glavni izvor informacija i učenja, pogotovo kad je riječ o seksualnim odnosima i modelima ljubavnih veza. No oni, pokazalo je nedavno istraživanje, vrlo negativno djeluju na seksualni život mladih. Djeca koja su u vrijeme ulaska u pubertet bila izložena takvim filmovima kasnije u životu postala su promiskuitetnija i češće su se izlagala rizicima, baš kao što to čine glavni likovi koje nerijetko doživljavaju kao svoje idole, piše Daily Mail.

Psiholozi su proučavali navike više od 1200 djece u dobi od 13 do 14 godina, a šest godina zatim ta su "djeca" odgovarala na pitanja o svojim seksualnim navikama. Oni pod utjecajem američkih filmova, osim što su bili promiskuitetniji, često su prakticirali seks bez kondoma, a veća je bila i vjerojatnost da se upuste u neobavezne seksualne veze ili odnose za jednu noć. Stručnjaci kažu da je to normalna reakcija na situacije koje upijaju na filmu, jer rijetko se na TV ekranima vidi da glavni akteri koriste prezervativ, ali je često da naizgled pozitivni glavni likovi mijenjaju partnere ili imaju seksualne odnose s potpunim strancima. Ono što je presudno kad su djeca već izložena takvim sadržajima jest roditeljsko tumačenje sadržaja. Djeci bi trebalo približiti sve nedostatke i nerealnosti hollywoodskih filmova koji se čine vrlo zavodljivima, ali šalju pogrešnu poruku.

Komentara 5

DR
drugTitoforever
14:57 26.07.2012.

Kao da je Vatikanski seks realniji? Hahahaha!!!!!!!!!!!!!!!

KA
karambita
18:21 26.07.2012.

Nista bez PARADE PONOSA....to je prava stvar za djecu i omladinu..hahaha

CA
canajrasim
19:36 26.07.2012.

Hollywood producira 90 % svijetske pornografije......Pametnom dostatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije