Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

SEE TCM 2019 Summit: Najveći kineski medicinski skup 11. studenoga u Hotelu Sheraton

SEE TCM 2019 Summit
Foto: Promo
1/5
31.10.2019.
u 08:34

Summit ima za cilj promovirati međunarodnu suradnju i razvoj tradicionalne kineske medicine (TCM) u jugoistočnoj Europi.

Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA) u suradnji sa Svjetskom federacijom društava tradicionalne kineske medicine (WFCMS) i kompanijom Z-Run Wellton Industry poziva vas na 2019 SEE TCM Summit koji će se održati 11. studenoga u Hotelu Sheraton u Zagrebu u 9.00 sati.

Na konferenciji će, između ostalog, govoriti pomoćnik glavnog tajnika WFCMS-a Sang Binsheng, zamjenik glavnog tajnika WFCMS-a Chen Lixin, vlasnik i generalni menadžer njemačke klinike TCM Klinik Bad Kötzting i jedan od pionira tradicionalne kineske medicine u Europi Anton Staudinger te Jiang Yu, osnivačica kompanije Z-Run Wellton Industry koja upravlja s nekoliko investicija u Republici Hrvatskoj.

Summit ima za cilj promovirati međunarodnu suradnju i razvoj tradicionalne kineske medicine (TCM) u jugoistočnoj Europi.

Foto: Arena Hospitality Group

Fokus konferencije bit će na upoznavanju s tradicionalnim kineskim medicinskim znanjem, kliničkoj praksi koju će prezentirati kineski TCM stručnjaci, te poslovnoj praksi u području TCM-a.

Osnivačica kompanije Z-Run Wellton Industry Jiang Yu nedavno je najavila kako u Krapinskim Toplicama želi izgraditi prvi Centar tradicionalne kineske medicine u Republici Hrvatskoj.

Njezina kompanija nedavno je u Pekingu potpisala sporazum o strateškoj suradnji sa Svjetskom federacijom društava tradicionalne kineske medicine. Zamjenik glavnog tajnika ove organizacije Chen Lixin nedavno je posjetio Hrvatsku i svoje planove predstavio u Ministarstvu zdravstva.

Planirano je da se u Hrvatsku dovedu najbolji kineski liječnici, a oni će učiti i domaće liječnike. Za početak će u Centru u Krapinskim Toplicama raditi četiri kineska liječnika i jedan domaći. Kad dovoljno nauče o tradicionalnoj kineskoj medicini, ostat će jedan glavni kineski liječnik i četiri lokalna liječnika. Prvi liječnici bi se na besplatnoj pokaznoj praksi tradicionalne kineske medicine trebali pojaviti već u studenome.

Foto: Arena Hospitality Group

Tradicionalna kineska medicina zasniva se na tri i pol tisuće godina kineske medicinske prakse, a koja u osnovi proučava način na koji funkcionira živi organizam. Čovjek (kao i svatko živo biće) se promatra kao energetski sklop sa posebnim kanalima kojima teče životna energija – Qi. Osim što postoje različiti oblici Qi-ja, važno je da taj energetski protok u tijelu putuje nesmetano, u protivnom nastaju blokade koje uzrokuju različite oblike bolesti. I dok je zapadna medicina utemeljena na materijalnom shvaćanju bolesti, tradicionalna kineska medicina bolest objašnjava manjkom ravnoteže u tijelu.

Jedno od osnovnih načela kineske medicine jest teorija o Yinu i Yangu koja govori kako sve stvari i pojave u sebi sadrže suprotnosti, koje se neprestano mijenjaju ali usprkos tome čine skladnu cjelinu. Tijelo, pa i svaki ljudski organ, jest dinamična i složena igra suprotnosti koju treba nastojati zadržati u ravnoteži. Ukoliko se poremeti, nastaju bolesti koji ukazuju na disbalans Yina i Yanga.

Foto: Arena Hospitality Group

Tijekom razvoja kineske medicine, učenju je dodan i sustav od pet elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Tako su svi organi u ljudskom tijelu svrstani ne samo prema Yinu i Yangu, već i prema pripadnosti određenom elementu, odnosno funkcionalnom području koji proizvodi 5 vitalnih supstanci potrebnih za život: životna energija, krv, tjelesne tekućine, esencija i duh.

Tradicionalna kineska medicina specifična je po načinu dijagnostike bolesti, ali i metodama liječenja koji uključuju akupunkturu, moksibustiju, cupping tretman čašama, tuina masaža, qi gong, meditaciju i mnoge druge metode.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije