Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVEDITE IH

Sedam zdravih navika koje su jeftinije od jutarnje kave

15.10.2019.
u 06:53

Uz ovih sedam savjeta koji koštaju manje od jedne kave, neka odluka da postanete zdravi ne bude samo mogućnost, već i odabir

Naravno da možete biti zdravi od smoothieja koji su puni super hrane, a čija cijena i nije toliko super i ostalih namirnica čije cijene prelaze cijenu obične kave. Iz Darling Magazina tvrde da je moguće biti zdrav biranjem jeftinih opcija kada su u pitanju namirnice i treninzi što čini osnovu zdravlja. Ako vam ovi savjeti uđu u naviku na jako ste dobrom putu da usvojite zdrav način života i uštedite novac koji bi potrošili na kavu. 

1. Jabučni ocat

Ako kupite jabučni ocat čija je cijena skoro kao cijena jedne kave, profitirat ćete jer ćete jabučni ocat moći koristiti otprilike mjesec dana. Preporučena jutarnja doza je najviše decilitar, ali i manje jabučnog octa. Jabučni ocat će vam alkalizirati organizam, probuditi vašu probavu i pomoći vam da izgubite na težini. 

2. Jutarnje trčanje

Tko treba teretanu kada može besplatno vježbati vani na otvorenome? Za jutarnje trčanje potrebna vam je udobna stara odjeća i dobre tenisice i spremni ste za stjecanje jedne vrlo zdrave navike jer trčati možete bilo kada. Preporučuje se jutarnje trčanje prije obroka i prije posla kako biste probudili organizam. Čak i ako morate investirati u nove tenisice, svejedno se isplati ako ćete zaista trčati svaki dan. 

3. Jedite više leće i graha 

Namirnice koje vam mama kuha nisu samo dobre jer su mamine, nego su i nutritivno vrlo hranjive. Leća i grah su bogati proteinima koji su zaslužni da ne budete gladni duže vremena. Zato sljedeći put kada vam mama ponudi leću ili grah, nemojte odbiti. Ovo su također namirnice koje mogu potrajati jako dugo ako uložite u njih, a dobra je stvar što ih možete napraviti u jako puno varijanti i nositi sa sobom. 

4. Dublje dišite

Nije šala, duboko i polagano disanje je jako bitno za pravilno funkcioniranje organizma i za samoopuštanje, a zbog ubrzanog načina života često zaboravimo disati kako treba. Internet je prepun različitih tehnika disanja, na vama je samo da odaberete onu koja vam odgovara i koje ćete se pridržavati. Postanite svjesni disanja i vaš organizam će vam biti zahvalan. 

5. Izađite na sunce

Sunce je besplatno baš kao i disanje i može vam podići raspoloženje, ali i imunitet zbog vitamina D. Jako je važno svakodnevno se izlagati suncu stoga umjesto da sjedite u zagušljivom kafiću, prošećite i upijte zrake sunca. Sunce bismo mogli nazvati jednom velikom ljekarnom na nebu. 

6. Svaki dan pijte vodu s limunom

Netko bi mogao prigovoriti visokoj cijeni limuna, ali imajte na umu da ćete taj limun koristiti više puta što smanjuje njegovu 'dnevnu' cijenu. Na kraju ispada da je isplativije kupiti jedan limun nego potrošiti te novce na kavu. Topla voda s limunom čisti vaš cijeli organizam, povisuje vaš pH i najviše od svega djeluje na buđenje probave. 

7. Jedite više povrća

Vodi se velika rasprava oko toga je li skupo jesti zdravo, ali ne smijemo zaboraviti na sezonsko povrće čija cijena nije visoka, posebice na kraju sezone. S povrćem možete eksperimentirati i isprobavati razne recepte, a najbolje bi bilo kada biste mogli doći do domaće uzgojenog povrća i konzumirati samo takvo. 

Ako ove savjete uvedete u svoj dnevni raspored, polako ćete uvidjeti da vam jutarnja kava nije ni potrebna jer ćete zbog svega navedenog imati puno energije dostatne za cijeli dan. Svaki od ovih savjeta dugoročno je isplativiji od cijene jedne kave, zato promislite dva put. 

O tome koliko kave piju Hrvati pogledajte u videu. 

Ključne riječi

Komentara 7

5S
505.scrtom
08:59 15.10.2019.

Zdrava navika i jeftinije od jutarnje kave može biti samo besplatno jutarnje seksanje..

Avatar distanca
distanca
11:06 15.10.2019.

Ovaj savjet sa octom je lazan i opasan. To nije istina i moze ozbiljno ugroziti zdravlje ! Nemojte prevoditi clanke o zdravlju koji nisu medicinski potvrdjeni.

NE
nešperlin
08:19 15.10.2019.

1 žlica octa na 2 dcl mlake vode je sasvim dovoljna, I nepiti dulje od sedam dana zaredom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije