Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sačuvajte liniju

Sedam trikova protiv prejedanja iz dosade...

Žvakaća guma
Thinkstock
31.08.2013.
u 15:32

Radite nešto što će vam odvući pažnju - a to može biti čišćenje, šetanje ili čak lakiranje noktiju. Na vama je da odlučite želite li vitku liniju...

Jeste li se ikad hranili samo kad ste bili gladni i prestali jesti na prve znakove sitosti? Vjerojatno ste u tim fazama života bili i zadovoljni svojom težinom i prehrambenih navika. No koliko je to trajalo?

Svakome se desi da se povremeno pretrpava hranom, u danima kad ima PMS ili je pod velikim stresom, a onda se javlja grižnja savjest i primjećuje svaki kilogram viška. Prejedanje bi se zapravo trebalo, ako ne izbjegavati, onda svesti na najmanju moguću mjeru. Pitate se kako, pogotovo ako nam se često događa da se prejedamo - iz dosade...

Ipak, i tu ima rješenja. Ovo je sedam načina da stanete na kraj lošoj navici:

1. Nazovite prijateljicu. Uzmite telefon i nazovite prijateljicu radije nego da se odšetate do hladnjaka kako bi provjerili što ima unutra. Novosti vam mogu odvratiti misli od slatkiša i ostale hrane, a usput se i vi i njoj možete pojadati i riješiti se nakupljenih frustracija tijekom dana.

2. Lakirajte nokte. Ovo je odličan trik da održite prste dalje od vrećice čipsa. Dok vam se lak suši na noktima neće vam pasti na pamet da jedete kako ga ne biste uništili.

3. Pospremajte. Posložite ormar, pobacajte račune iz novčanika, presložite ladice u kuhinji - zapravo nije važno što pospremate ili uređujete, glavno da su vam ruke nečime zauzete.

4. Prošetajte. Desetominutna šetnja po kvartu bit će dovoljna da vam odvrati misli od grickanja iz dosade.

5. Popijte vode. Prije i za vrijeme obroka popijte nekoliko gutljaja vode što će vas spriječiti da pojedete sve što ste si natrpali na tanjur. Ako poslije ručka osjetite želju da nešto gricnete, opet popijte par gutljaja vode i nakon nekoliko minuta vrlo vjerovatno nećete više biti gladni.

6. Stavite hranu na tanjur. Kad vam dođe \"žuta minuta\", sve što nađete u frižideru stavite na tanjur kako biste imali uvid u to što i koliko ste pojeli.

7. Žvaćite žvaku. Želja za grickanjem nakon obilnog ručka vjerojatno nema veze s glađu, pa dodatne zalogaje preduprijedite žvačući žvakaću gumu. Vašim ustima treba nešto što će im odvući pažnju od hrane, piše Health.com.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije