Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sedam gradova koji pokazuju koliko neodoljiva zima može biti

Booking.com - zima
Foto: Booking.com
04.12.2019.
u 09:05

Booking.com, vodeća svjetska tvrtka za povezivanje putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, zavirila je u više od 1,5 milijuna objekata u više od 123.000 odredišta diljem svijeta i predstavila sedam gradskih odredišta u kojima možete maksimalno uživati u zimskom ugođaju

S obzirom na to da noći postaju sve duže, a zimske temperature sve niže, veoma je privlačno povući se na neko toplije mjesto ispred kamina. Booking.com, vodeća svjetska tvrtka za povezivanje putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, zavirila je u više od 1,5 milijuna objekata u više od 123.000 odredišta diljem svijeta i predstavila sedam gradskih odredišta u kojima možete maksimalno uživati u zimskom ugođaju. Bilo da tražite udoban restoran s toplom i ukusnom hranom, odličan shopping ili predivnu arhitekturu koja svijetli u zimskom sumraku, toplo se obucite i prošetajte šarmantnim uličicama ovih čarobnih zimskih odredišta.

Stockholm, Švedska

Osim što je svjetsko središte dizajna, Stockholm je također kandidat za Nobelovu nagradu u kategoriji najljubaznijih stanovnika u Skandinaviji. Neovisno o tome koliko je vanjska temperatura niska, stanovnici Stockholma pružit će vam toplu dobrodošlicu i dočekati vas otvorenih ruku u ovom urbanom gradu u kojemu vas srednjovjekovne aleje, veličanstveni parkovi i impresivna Kraljevska palača naprosto pozivaju da ih istražite. Od prosinca do veljače izgledi da vas u gradu dočeka snježni pokrivač veoma su veliki.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Moderni Hotel With Urban Deli smješten je kat ispod popularnog urbanog restorana i tržnice Deli u središtu Stockholma, a sadrži moderne sobe uređene u industrijskom stilu u blizini područja s restoranima i dućanima Stureplan.

Reykjavik, Island

Foto: Booking.com

Island je prepun vulkana i gejzira, a u glavnom gradu Reykjavíku možete doživjeti spoj urbanog i prirodnog svijeta. Otkrijte kako se Hallgrímskirkja, jedna od najviših građevina na Islandu, proteže u nebesa poput ledenog vala ili se okupajte u geotermalnim izvorima plaže Nauthólsvík i ugrijte se brže nego što možete izgovoriti ‘Eyjafjallajökull’! Siječanj je najhladniji mjesec u godini u Reykjavíku, i premda snijeg nije 100% zajamčen, izgledi za uživanje u snježnom pokrivaču prilično su visoki.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Hotel The Swan House - RÆTUR Apartment Hotel nudi moderne apartmane s opremom za kuhanje, udaljene svega jednu minutu pješice od ulice za shopping Laugavegur u Reykjavíku.

Edinburgh, Ujedinjeno Kraljevstvo

Foto: Booking.com

Ima nešto posebno što povezuje Edinburgh i umijeće pričanja priča. Ipak se radi o gradu koji je poslužio kao inspiracija piscima kao što su Barrie, Stevenson i Rowling. Toplo se obucite i prepustite mašti u labirintu ulica Starog grada te napišite vlastitu priču uz haggis (ukusno lokalno jelo), single-malt viski i duboko pržene čokoladice Mars. Tijekom zimskih mjeseci Edinburgh postaje odredište koje pruža predivan ugođaj s brojnim udobnim kafićima i barovima u kojima se možete ugrijati i upoznati domaće stanovništvo.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Nasuprot povijesnog parka Calton Hill nalazi se tradicionalni privatni smještaj The Hedges Bed & Breakfast s prostranim sobama i doručkom uključenim u cijenu.

Chicago, SAD

Foto: Booking.com

Chicago se često od milja naziva Vjetrovitim gradom i najhladnije mjesece obično bilježi u siječnju i veljači. Smješten je uz obalu jezera Michigan i radi se o prizemnom gradu s ljubaznim stanovnicima i pregršt kulture. Nemojte dozvoliti zimskim uvjetima da vas spriječe u otkrivanju njegovih čari! Klizanje u parku Millenium i shopping u svjetski poznatoj ulici Michigan Avenue samo su neke od aktivnosti u kojima putnici mogu uživati tijekom nešto hladnijih zimskih mjeseci.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Butik-hotel Kimpton Gray nalazi se u samom centru Chicaga i udaljen je svega nekoliko ulica od luksuzne četvrti s trgovinama, restoranima i zabavnim sadržajima Magnificent Mile i ulice Michigan Avenue. Gosti se mogu ugrijati i opustiti u baru na krovu gdje mogu uživati u besplatnom večernjem satu posvećenom vinu.

Quebec City, Kanada

Foto: Booking.com

Québec City, izgrađen na strmom klifu po imenu Cape Diamond, istinski je dragulj. I dok će vas Stari grad u kojemu možete otkriti europske korijene grada oduševiti tijekom cijele godine, zimi čarolija poprima sasvim novu razinu. Prošetajte ulicom Rue du Petit Champlain, prepunom barova i bistroa koji poslužuju sve, od uobičajene pub-hrane do otmjene moderne kuhinje.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Uz rijeku St. Lawrence, samo nekoliko koraka od područja za shopping Le Petit Champlain nalazi se hotel Auberge Saint-Antoine, otmjeni hotel s luksuzno uređenim sobama u četvrti Old-Port.

Sapporo, Japan

 

U prijestolnici japanske prefekture Hokkaido, koju su putnici Booking.com-a preporučili za shopping i hranu s morskim plodovima, svake se godine u veljači održava Festival snijega, vrlo popularan među domaćim i stranim gostima. Snijeg je gotovo zajamčen svake zime pa obujte čizme i ponesite rukavice za grudanje.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Grids Sapporo Hotel&Hostel nalazi se u četvrti Sapporo City Centre, na 400 metara od parka Odori. Objekt sadrži spavaonice i privatne smještajne jedinice, kao i žensku spavaonicu. Posjetitelji mogu ostaviti svoju prtljagu u spremištu objekta te se opustiti i ugrijati u zajedničkom salonu prije nego što krenu u istraživanje grada.

St. Peterburg, Rusija

Foto: Booking.com

St. Peterburg u zimskim mjesecima nalikuje na pravu snježnu kuglu prepunu veličanstvenih katedrala, snijegom prekrivenih parkova i šarmantnih mostova. Tijekom zime grad može biti prekriven snijegom, ali se svakako pripremite jer prosječna temperatura u siječnju i veljači iznosi -6°C.

Foto: Booking.com

Gdje boraviti: Ekskluzivni hotel s 5 zvjezdica State Hermitage Museum Official Hotel smješten je u palači iz 1830-ih godina u centru St. Peterburga i predstavlja ugođaj izvornog muzeja Hermitage. Gosti će imati priliku boraviti u luksuznim sobama i suiteovima s elegantnim namještajem koji su dizajnirali talijanski majstori drveta iz Firence.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije