Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
depilacija

Šećerna pasta ili vosak za depilaciju? Pročitajte prednosti i mane

Depilacija
Foto: Thinkstock
1/3
16.10.2017.
u 13:01

Dlačice na licu nisu neuobičajena pojava jer ih zapravo svi imamo. Kod žena su one većim dijelom života toliko svijetle i tanke da se rijetko mogu uočiti, no u kasnijim godinama može doći do njihova zadebljanja i jače vidljivosti.

Neželjene dlačice gotovo uvijek predstavljaju problem, a poteškoće postaju još veće kada se one pojave na licu. Mnoge žene nakon 30. godine života susreću se s pojačanim rastom i vidljivošću dlačica na licu, a neke čak i ranije. Dlačice se većinom javljaju na bradi, iznad usana te na obje strane lica.

Dlačice na licu nisu neuobičajena pojava jer ih zapravo svi imamo. Kod žena su one većim dijelom života toliko svijetle i tanke da se rijetko mogu uočiti, no u kasnijim godinama može doći do njihova zadebljanja i jače vidljivosti. Dlačice postaju deblje i gušće na području iznad usnica, na bradi te na stranama lica iza obraza. Uklanjanje dlačica stoga je najjednostavnije upravo putem depilacije jer se, za razliku od pincete, depilacijom zahvaća mnogo veća površina i broj dlačica. Depilacija lica stoga se može provoditi uz pomoć voska ili šećerne paste, a to su dvije metode koje se već dugi niz godina koriste za uklanjanje dlačica na ostalim dijelovima tijela.

Koje su dobre, a koje su loše strane depilacije voskom i šećernom pastom, pročitajte na portalu Kreni zdravo.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:40 16.10.2017.

Može mi netko objasniti. Ako već postoji ta laserska depilacija (uređaj se prodaje u intersparu za koju tisuću kuna) zašto se uopće reklamiraju te druge stvari koje nisu krajnje rješenje? Možda netko misli da će dlakave noge ponovo postati moda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije