Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Saznajte kako se riješiti tvrdokornih mrlja od kave, vina ili čokolade

Getty Images
16.10.2019.
u 16:17

Najvažnije je djelovati odmah kako bi što lakše bilo ukloniti mrlju

Neke mrlje ne skidaju se lako s odjeće, ali zato postoje razni načini i namirnice koje pomažu u čišćenju. Najbolje je odmah namočiti mrlju vodom, a potom krenuti s daljnjim postupcima.

Mrlje od kave 

Foto: Getty Images

Na mrlju od kave najbolje je odmah staviti hladnu vodu. Potrebno je staviti tkaninu s mrljom pod mlaz hladne vode i pričekati da mrlja nestane. Druga je opcija korištenje mineralne vode koja će također jednostavno ukloniti mrlju. Ako ovo ne upali, uvijek ostaje ocat kao spas u zadnji čas. Važno ga je pomiješati s deterdžentom za pranje rublja u prahu i vodom te smjesu nanijeti na mrlju starom četkicom za zube ili spužvicom. Pričekati nekoliko minuta i potom isprati vodom. 

Mrlje od vina 

Mrlje od crnog vina su vrlo nezgodne zbog boje, ali i zbog toga jer ih je nešto teže ukloniti. Ovdje će pomoći mineralna voda, kao i sol. Mrlju polijte mineralnom vodom i pospite s malo soli. Ostavite da se osuši oko pola sata i jednostavno otresite sol s tkanine. Papirnatim ručnikom treba upiti višak tekućine i ostaviti da se osuši. Mrlja će u potpunosti nestati pranjem u perilici rublja. 

Mrlje od čokolade

Foto: Shutterstock

Prvo probajte ostrugati čokoladu nožem s tkanine, a potom je isperite toplom vodom. Kao i kod mnogih kućanskih trikova, ovdje najbolje djeluje soda bikarbona.

Pogledajte kako se odijenuti na razgovor za posao: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije