Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstvena manifestacija

Saznajte kako je otok Pag opremao svoje mladenke

09.10.2011., Pag - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic posjetio grad Pag povodom prijevoda statuta opcine Pag iz 1433. godine.  Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL
03.06.2015.
u 11:54

Od 18. do 20. lipnja gosti će vidjeti radionice čipke, uživati u paškoj gastronomije, ali i operi

Potrebno je pola milijuna uboda iglom, čak 500 sati rada, godine iskustva i strpljenja, beskrajna maštovitost... da bi se stvorila ljepota – paška čipka.

Šesti Međunarodni festival čipke održat će se u Pagu od 18. do 20. lipnja, a predstavit će se i jedinstveno izdanje opere "Figarov pir" s Gioirgiom Surianom u glavnoj ulozi.

Svi događaji prilagođeni su temi festivala "Paška dota" (paška oprema za mladenku). Ljepotu čipkarskog umijeća predstavit će i čipkarice iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Švicarske, a otvorit će se i izložba posvećena primjeni čipke u domu, poput zavjesa, stolnjaka, krevetnine...

Čaroliju "Paške dote" upotpunit će revija vjenčanica modne kuće Hippy Garden s motivima paške čipke.

Program "Stara paška ulica" prikazat će život u gradu Pagu do sredine 20. stoljeća.

Sve prati i gastrosajam "Paška kužina" koji će autohtonim proizvodima upotpuniti dojmove gostiju koji će posjetiti festival.

>>I ove sezone se nosi čipka, a Aleksandra Dojčinović donijela je dašak 'vintagea'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije