Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Želite li savršeni pire-krumpir? Onda nemojte raditi – ovo!

Pire krumpir
Thinkstock
17.10.2017.
u 07:55

Pire krumpir jedan je od najčešćih priloga jelima te bi bilo zaista šteta ne napraviti ga savršeno

Mnogi misle da je najbrže i najjednostavnije napraviti pire-krumpir kao prilog za brz i ukusan obrok. Iako smo već ranije pisali o ovome, nije zgorega podsjetiti se na ove korisne savjete. Pire-krumpir jedan je od najčešćih priloga jelima te bi bilo šteta ne napraviti ga – savršeno!

Pogrešna vrsta krumpira

Najbitnija stvar jest odabrati pravu vrstu krumpira. Desire je srednje kasna sorta prepoznatljiva po krupnim izduženim gomoljima, crvenoj pokožici (zbog čega slovi kao sinonim za crveni krumpir) i svijetložutim mesom. Krasi ga čvrsta struktura i kremasti okus zbog čega je idealan za pripremu pirea ili kao dodatak umacima. 

Solite prekasno

Vodu u kojoj stavljate kuhati krumpir trebali biste posoliti odmah na početku. Krumpir će "upijati" sol i na kraju vjerojatno nećete morati dodavati sol. 

Krumpir stavljate u vruću vodu

Neke se namirnice trebaju kuhati u vrućoj vodi, no krumpir nije jedna od njih. Krumpir narežite i stavite u lonac te ga zalijte hladnom vodom da ga prekrije, posolite i pustite da voda proključa. Zatim smanjite vatru i kuhajte dok krumpir ne omekša. 

Ne ocijedite potpuno

Krumpir dobro ocijedite nakon kuhanja. Želite imati puni okus krumpira, a ne vode u ustima. Stoga je dobro malo ga još "prosušiti" na laganoj vatri u loncu nakon što ste ga ocijedili. 

Maslac i mlijeko iz hladnjaka

Ovo je način da "ubijete" pire krumpir. Dodajte svoje omiljene sastojke, primjerice maslac, mlijeko i sl. isključivo sobne temperature. 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:36 17.10.2017.

Osnovna greška kod izrade pirea jeste korištenje miksera..najbolji pire je ručno rađen(tiješten) i uz sastojke sobne temperature...

AU
austrougarskigeneral
18:30 17.10.2017.

bez soli molim

Avatar botoksmanija
botoksmanija
10:15 17.10.2017.

Dali isključivo sobne temperature ili iz hladnjaka.Sta je ovo pisano za retarde...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije