Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posebni prilog

Savršen obrok za početak dana - francuski tost u pećnici

Slatki, a zdravi doručak
12.04.2021.
u 15:39

U srijedu 14. travnja uz Večernji list pronađite posebni prilog – Slatki, a zdravi doručak.

Često čujemo kako je doručak najbitniji obrok u danu, a postoje i mnogi razlozi koji stoje iza toga. Nakon noćnog posta, organizmu je potrebno vratiti energiju te osigurati potrebne hranjive tvari.

Kako više ne bi preskakali doručak, za vas smo pripremili najfinije slatke recepte za savršeni početak dana. U kuharici Slatki, a zdravi doručak potražite recepte koji će zadovoljiti svačiji apetit, a mi smo izdvojili neke od najzanimljivijih.

Francuski tost u pećnici

U dubokom tanjuru razmutiti jaje pa dodati aromu vanilije i malo mlijeka. Svaku krišku tosta s obje strane dobro namočiti u pripremljenu mješavinu. Namočene kriške tosta posložiti u lim za pečenje koji smo prethodno premazali s malo maslaca ili kokosovim uljem. Tost peći osam do deset minuta na 180°C. Zatim ga okrenuti na drugu stranu i peći dodatnih pet do šest minuta, dok ne poprimi lijepu zlatnožutu boju. Pečeni tost poslužiti s javorovim sirupom i svježim bobičastim voćem.

Kolač s bademima i narančom

Bademe tostirati, ohladiti i samljeti. U zdjeli pomiješati sve suhe sastojke – mljevene bademe, pirovo brašno, prašak za pecivo, kokosov šećer i sol. Dodati naribanu koricu i svježe cijeđeni sok od naranče i kokosovo ulje. Dobro izmiješati sve sastojke. Pripremljenu smjesu izliti u manji kalup za pečenje (20x25 cm). Kalup prije pečenja obavezno namastiti i pobrašniti ili obložiti masnim papirom. Kolač peći dvadeset do 25 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjeriti je li kolač pečen. Ohladiti na sobnoj temperaturi i poslužiti.

Pronađite i recepte za Tapioka puding s bananom i šumskim voćem, sočan kolač od rogača i jabuka, čokoladne kus-kus kocke i mnoge druge.

Svoj primjerak pronađite na kioscima 14. travnja na dar uz Večernji list!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije