Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje

Savjeti za cjelovitu detoksikaciju organizma – saznajte kako ubrzati metabolizam i postići prirodnu detoksikaciju jetre

Detoks
Foto: Shutterstock
1/3
12.01.2021.
u 14:22

U četvrtak 14. siječnja Večernji list svim čitateljima daruje Detoks, prilog u kojem ćete pronaći savjete kako očistiti organizam od toksina.

Obično nakon blagdana, kada nabacimo koji kilogram viška i malo zavirimo u čašicu, sami sebi odlučno obećamo da je vrijeme za reduciranje tjelesne težine i čišćenje organizma. Iako su ovi blagdani prošli u sasvim drukčijem ozračju od prijašnjih, ipak se i jelo i pilo. A činjenica je da tijelo povremeno treba očistiti od toksina.

Foto: Shutterstock

U prilogu Detoks nutricionistica dr. sc. Mirela Marić savjetuje kakva je detoksikacija zdrava nakon blagdanskog obilja, naglašavajući da to nije dijeta, nego kratkoročno čišćenje organizma te da je vrlo važno držati se balansirane prehrane tijekom cijele godine. Detoksikacijski program prehrane obuhvaća puno voća i povrća, žitarica, nemasnog mesa, grahorica i puno tekućine, vode i čajeva. Detoksikacijska dijeta podrazumijeva kratkotrajnu dijetu s organskom hranom bogatom antioksidansima, vitaminima, mineralima i vlaknima te povećan unos tekućine. Ne postoji univerzalna zdrava detoks-dijeta jer svi smo različiti i vrlo specifični pa se svakome mora izraditi individualan jelovnik. Način ili stil života koji čine individualna prehrana, tjelesna aktivnost i bavljenje svojim tijelom bez obzira na dob treba biti odluka za cijeli život – kaže nutricionistica.                       

Andrija Polić iz tvrtke Stella Mediterranea, u čijoj je paleti proizvoda i onaj za detoksikaciju, ističe da se tijelo oslobađa od toksina pomoću organa koji imaju sposobnost eliminacije otpadnih tvari i toksina, a to su jetra i žuč, bubrezi, debelo crijevo i pluća. 

U prilogu donosimo i recepte Maje Kefeček Baste, koja se godinama bavi proučavanjem i  promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Za vas smo pripremili recepte za zdrave smoothieje, a izdvojili smo i kupone s do 70% popusta za kozmetičke tretmane za detoksikaciju.

Foto: Shutterstock

Pružite svojem licu detoksikaciju uz dijamantnu mikrodermoabraziju u salonu BB4U, opustite se u sauni hotela Residence ili uz kompletan wellness detoks-paket u wellness centru Aquaterma. Sve uz kupone priloga Detoks.

Omogućite svojem tijelu odmor od toksina, a rješenje pronađite u sveobuhvatnom prilogu Večernjeg lista samo u četvrtak 14. siječnja.

Potražite svoj primjerak na kioscima!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije