Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čišćenje doma

Savjeti za čišći dom: Izbjegnite najčešće greške kod brisanja prašine

brisanje prašine
Thinkstock
06.04.2020.
u 07:00

Ove sitne greške možda ne primjećujete, ali dobri su koraci u postizanju čišćeg doma.

Mnogi ljudi ne vole brisati prašinu jer se čini kao da rade Sizifov posao - obrišete ju, a ona se već nakon par sati stvori ponovno. Iako je ne možete riješiti zauvijek, postoje neki trikovi kojih se treba držati kako bi prostor bio čišći. 

Koristite držač za brisanje prašine od perja
Ovo kućno pomagalo za čišćenje površine jednostavno raspršuje prašinu s jednog mjesta na drugo. Umjesto praška od perja, radije odaberite onaj od mikrovlakana koji će vam osigurati da prašinu skupite, a ne da ju samo raspršite po stanu.

Preskačete brisanje prašine na nekim skrivenim, ali bitnim dijelovima sobe
Radijatori i klima uređaji su magneti za skupljanje prašine, ali i za njihovo daljnje raspršivanje. Stoga ih prilikom sljedećeg čišćenja stana nikako nemojte zaboraviti temeljito usisati i obrisati.

Što vaš dom govori o vama saznajte u videu:

Ne koristite sredstva
Suho brisanje prašinu jednostavno diže u zrak i ona ponovno pada na kućanske elemente. Umjesto toga, koristite barem neko sredstvo za čišćenje ili poliranje.

Zaboravljate mijenjati filter na usisavaču
Filteri usisavača napravljeni su kako bi skupljali čestice prašine i nužno ih je mijenjati prema uputama proizvođača. Ako su filteri prljavi i stari, prilikom usisavanja postići ćete suprotan efekt i prašinu dodatno dignuti u zrak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije