Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dress code

Sašivene marame, majice i hlače za razgolićene turiste!

'01.07.2011.-Galizana-U krojackom obrtu San Antonio opcina Vodnjan narucila modele hlaca,marama i majica koje ce se prodavat ispred zupne crkva te tako omoguciti turistima ulazak u crkvu dolicno obuce
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
1/3
02.07.2011.
u 18:04

TZ Vodnjan izdvojila 6000 kuna za prvu seriju odjevnih predmeta. Župnik Jelenić više neće imati primjedaba

– Izrađujemo radnu odjeću druge potrepštine za brojne naručitelje, no ovakvu narudžbu još nismo imali – kazao nam je Nenad Rojnić, vlasnik krojačkog obrta San Antonio u Galižani, gdje se upravo dovršava oko 150 majica, hlača i marama za potrebe Turističke zajednice Vodnjan. 

Udaljio čak 6000 gostiju 

To su odjevni predmeti koje će Turistička zajednica, prva u Hrvatskoj, prodavati gostima kako bi mogli, dolično odjeveni, ulaziti u crkvu Svetog Blaža u Vodnjanu. Marame su bijele, a služit će za pokrivanje ramena ili glave. Za 50 marama potrošeno je 15 metara, a za 50 hlača, 32 metra bijelog platna. Majice i hlače dolaze u tri standardne veličine. Turistička zajednica na ideju je došla nakon što je sredinom svibnja župnik Marijan Jelenić ponovio kako turisti u tu crkvu često ulaze neprikladno odjeveni, pa je on u dvije godine zamolio približno 6000 gostiju da se udalje. Za proizvodnju prve serije marama, hlača i majica TZ je osigurao oko 6000 kuna. 

Cijene od 35 do 45 kuna 

Direktorica TZ-a Morena Smoljan-Makragić kaže da će se odjevni predmeti prodavati u blizini crkve po 35 kuna (marama) te 40 (majice) i 45 kuna (hlače). Direktorica kaže da se ti odjevni predmeti ne smiju prodavati na površini koja pripada crkvi, a Turističkoj zajednici nije udovoljeno ni da se majice, hlače i marame ponude u samoj crkvi. Na svim je predmetima decentan crni logo TZ Vodnjana i zaštitni znak Grada Vodnjana, mali zeleni kažun. Nedostaje, međutim, i logo crkve svetog Blaža. Direktorica TZ Vodnjan kaže da župnik Marijan Jelenić nije pristao da na odjeći bude i znak crkve svetog Blaža. 

– Ne mogu se sakralni motivi koristiti na nečemu što služi za pokrivanje tijela. Sakralni motivi mogu se koristiti za kvalitetan suvenir koji će stajati na nekom časnom mjestu – kazao nam je župnik Jelenić koji nije želio komentirati potez Turističke zajednice jer još ništa nije vidio.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:29 02.07.2011.

Eto kako je problem lako riješit, bravo za župnika.

MI
mirac
05:44 03.07.2011.

Ma bravo! Podržavam mudre ideje, samo mislim da je potrebno izraditi kvalitetno i ne puno skupo. Riješenje je da služi u promidžbu Hrvatskog turizma. Svaka čast Župniku, puno ih nepoštuje pravila ponašanja u crkvi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije