Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitajte Večernjak

Sandučić se ne smije zatrpavati istakne li se zabrana

pošta, poštar
Arhiva VL
27.05.2011.
u 09:00

Pretrpani sandučići također su otvoreni signal provalnicima da u stanu u ljetnim mjesecima nema nikoga

Pitanje

Ovo je neizdrživo, više ne mogu podnijeti poštanski sandučić pretrpan reklamnim letcima. Kap koja je prelila čašu tri su pisma koja su, eto, imala nesreću stići u isti dan, i to prije reklamnih letaka. Rezultat je bio da su grozno izgužvana. No to nije prvi put da mi je pošta izgužvana zbog prenatrpana sandučića s letcima. Osobito se užasavam ove pošasti u vrijeme godišnjih odmora, koje nam je na vratima, jer pretrpani sandučići otvoreni su signal provalnicima da u stanu nema nikoga. Najgore od svega je što sam, kao i stanari u mom ulazu, uredno nalijepio upozorenja da nam ne trpaju reklamni materijal, ali toga se nitko ne pridržava. Što o tome kaže zakon?

Odgovor

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, koji regulira ostavljanje oglasnih poruka i materijala, članak 16. navodi da je zabranjeno ostavljanje oglasnih poruka i materijala u poštanskim sandučićima ili na njima te na kućnim vratima potrošača ili ispred njih ako je takva zabrana na njima jasno napisana. Također navodi da je za ostavljanje oglasnih poruka i materijala odgovoran trgovac čija se roba i usluge oglašavaju na oglasnim porukama i materijalima

Ključne riječi

Komentara 1

NI
Nikahr80
11:51 27.05.2011.

Dobro i što bi čovjek trebao napraviti kada mu natrpaju sandućić? To da ne smiju stavljati promo materijale je jasno već godinama ali određeni to uporno krše pa ste možda u svoj odgovor mogli ubaciti koji su koraci koje građaninn može poduzeti ukoliko je jasno kršenje tog zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije