Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljekoviti drijemež

San od samo šest minuta može poboljšati pamćenje

djeca
Photos.com
24.05.2010.
u 09:00

Kratkotrajni san čini više od pukog odmaranja mozga - ono, naime, može poboljšati pamćenje i mentalnu učinkovitost.

Spavanje od samo nekoliko minuta može poboljšati pamćenje i mentalne sposobnosti, objavili su njemački znanstvenici. Dr. Olaf Lahl sa Sveučilišta u Duisburgu dokazao je da kratkotrajni san čini više od pukog odmaranja mozga - ono, naime, može poboljšati pamćenje i mentalnu učinkovitost. Štoviše, san od samo šest minuta može imati isti učinak na memoriju kao cjelonoćno spavanje. Tim dr. Lahla zadao je studentima zadatak da zapamte listu od 30 riječi i testirao njihovo pamćenje nakon što su sat vremena igrali solitaire. Stručnjaci su ustanovili da su oni koji su odrijemali nekoliko minuta bolje izvršili zadatak od onih koji su ostali budni. To je prvo istraživanje koje je pokazalo da vrlo kratki san poboljšava pamćenje, tvrde njemački znanstvenici.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:12 24.05.2010.

U tih nekoliko minuta stigneš imati i poluciju.

OV
over
17:37 24.05.2010.

a tek 7 minuta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije